ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με απόφαση του Σ.Δ. οι ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές και με λιγότερους μαθητές

Διάδωσέ το

Ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις στην Π.Ε.

Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις». 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο και συγκεκριμένα με το άρθρο 49 επέρχονται αλλαγές σχετικά με τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες είναι:

Οι ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές πραγματοποιούνται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Το πρακτικό υποβάλλεται στην ΔΙΠΕ για ενημέρωση, όπου ο Διευθυντής/ντρια  Εκπαίδευσης μπορεί να διατυπώσει παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες δεν δεσμεύουν τη σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με το ΠΔ 79 ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενέκρινε τις συγκεκριμένες διδακτικές επισκέψεις.

Δεν υπάρχει  αναφορά  στον περιορισμό για μία ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή  ανά διδακτικό έτος

Σύμφωνα με το ΠΔ 79 η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή δύναται να πραγματοποιείται μία φορά ανά διδακτικό έτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  CERN: Καλοκαιρινό Σχολείο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας- Αιτήσεις
Για την πραγματοποίηση ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής απαιτείται η συμμετοχή του 70%  του συνόλου των μαθητών των τάξεων για τις οποίες οργανώνεται η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.

Σύμφωνα με το ΠΔ 79 για την πραγματοποίηση ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής απαιτείται η συμμετοχή των τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μαθητών των τάξεων για τις οποίες οργανώνεται η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.

Οι επισκέψεις στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγών και της φιλοξενίας ειδικών φορέων στο εσωτερικό καθώς και αυτές στα ΚΕΠ και ΚΕΑ πραγματοποιούνται με απόφαση του Σ.Δ.
 Οι επισκέψεις  στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγών και της φιλοξενίας ειδικών φορέων στο εξωτερικό πραγματοποιούνται  μετά από έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το ΠΔ 79 στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγών και της φιλοξενίας ειδικών φορέων πραγματοποιούνται επισκέψεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις. Οι διδακτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής
Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται με έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πτυχία Κολεγίων: Δεκτά για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών

Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται

Oι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν τους Διευθυντές εγγράφως και επώνυμα;

Για περισσότερη ενημέρωση πατήστε εδώ στη σελίδα του fresh education στο f/b

Παύει να είναι αργία η Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Η αιτιολογική έκθεση

 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *