ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωτικό ημερίδας: “Η Ηγεσία στη Σχολική Εκπαίδευση. Διερεύνηση θεωρητικών, μεθοδολογικών και πρακτικών προσεγγίσεων στη χώρα μας”

Διάδωσέ το

υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Αθήνα, 12-6-2018

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες η Ημερίδα με θέμα: «Η ηγεσία στη σχολική εκπαίδευση. Διερεύνηση θεωρητικών, μεθοδολογικών και πρακτικών προσεγγίσεων στη χώρα μας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «Εκπαιδευτική πολιτική. Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διοίκηση» του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Χαρακτηριστικά της Ημερίδας ήταν η πλούσια συζήτηση, οι αποσαφηνίσεις και οι συνθέσεις που έγιναν για τη δύσκολη έννοια της ηγεσίας διεθνώς και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η συμμετοχή ατόμων από μακρινές περιοχές εκτός Αττικής όπως Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν μεταξύ άλλων τρεις Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συμμετείχαν επίσης ενεργά Πανεπιστημιακοί, Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων και πάρα πολλοί Εκπαιδευτικοί.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι βρέθηκε μια κοινή γλώσσα συνεννόησης για την ηγεσία μεταξύ μιας ομάδας πανεπιστημιακών, διευθυντών και άλλων στελεχών της εκπαίδευσης καθώς και πάρα πολλών εκπαιδευτικών. Αυτό δημιουργεί αρχικά τον πυρήνα ενός χαλαρού ελληνικού δικτύου επικοινωνίας και ενημέρωσης για την ηγεσία στη σχολική εκπαίδευση, το οποίο δυνητικά μπορεί να αναλάβει και μεγαλύτερες και σημαντικότερες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Η ημερίδα βιντεοσκοπήθηκε και υπάρχει η δυνατότητα να δείτε το σχετικό video με τις τέσσερις συνεδρίες της Ημερίδας στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Γιώργος Μπαγάκης, Συντονιστής της Ημερίδας

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

1. https://youtu.be/jamyo4SZaKA
2. https://youtu.be/jMwm-H23YhY
3. https://youtu.be/yikfAqnuwrk
4. https://youtu.be/hiLBB8-5kFc
5. https://youtu.be/5WH3TX3JVVE
6. https://youtu.be/cPX5clhqPPk
7. https://youtu.be/E0uCuw_fHW8
8. https://youtu.be/lNoNv37K2d8
9. https://youtu.be/xDBMZkifM7Q
10. https://youtu.be/WljOkusEC-E

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *