Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κεραμέως έγινε το Βατερλώ της!

Διάδωσέ το

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κεραμέως έγινε το Βατερλώ της!

Στις 15/10 η Κεραμέως, δήλωνε πως “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”.

Σήμερα, 7/11, ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε ηχηρή απάντηση και ταυτόχρονα γερό ράπισμα στην υπουργό της βίας, των καμερών, της μάσκας και του παγουρίνου. Παρά τις αλλεπάλληλες και ακραία αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, το εκλογικό πραξικόπημα στο οποίο προέβη, τα “εντέλλεσθε” της τελευταίας στιγμής προς τις εφορευτικές επιτροπές, τα διαρκή μηνύματα, έως και ελάχιστες ώρες πριν κλείσουν οι ηλεκτρονικές κάλπες, από τα ηλεκτρονικά συστήματα που “υπενθύμιζαν” στους εκπαιδευτικούς την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τις υπόγειες πιέσεις προϊσταμένων, διοικητικών μηχανισμών, αλλά και ορισμένων ελάχιστων θλιβερών νεροκουβαλητών της κυβερνητικής πολιτικής, που είχαν το θράσος να εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδωσε ηχηρό μήνυμα! Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της ψηφοφορίας τα αποτελέσματα που δίνουν οι εφορευτικές επιτροπές επιβεβαιώνουν τα μονοψήφια ποσοστά συμμετοχής, την ώρα που στις προηγούμενες – διά ζώσης – εκλογές το ποσοστό των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν άγγιζε το 80%.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική και σθεναρή στάση της αποχής που υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σήμερα, πρώτη μέρα του νέου κυβερνητικού lockdown. Οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι δεν ευθυγραμμίζονται ούτε αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα ο κλάδος σχεδόν καθολικά απέρριψε την πολιτική της κυβέρνησης, που, αντί να λάβει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, κλείνει τα σχολεία και στερεί από τα παιδιά το δικαίωμά τους στη μόρφωση, που προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, που ετοιμάζει τη νέα επίθεση ενάντια στα σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”. Η πολιτική της πυγμής, των πραξικοπημάτων και των αυταρχικών μέτρων που επιβάλλει η Κεραμέως και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσέκρουσαν πάνω στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος! Όποια διαφορετικά αποτελέσματα και να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η Κεραμέως δεν μπορεί να έχουν ίχνος φερεγγυότητας και αξιοπιστίας, αφού η πολιτική της όλους αυτούς τους μήνες στηρίχτηκε πάνω στο ψέμα, στη δημαγωγία, στην παραπλάνηση.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστικότητά τους και την καθολική συσπείρωσή τους στις μαχητικές αποφάσεις του κλάδου, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, απέδειξαν πως η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αήττητη!

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρούμε αυτονόητο ότι όσοι ανακηρυχθούν “εκλεγμένοι” αιρετοί σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ οφείλουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους την ίδια στιγμή.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μην νομιμοποιήσουν κανένα “εκλογικό” αποτέλεσμα και να μην αναγνωρίσουν κανέναν “εκλεγμένο” ως αιρετό εκπρόσωπο του κλάδου.

Τώρα είναι η ώρα το εκπαιδευτικό κίνημα να συγκρουστεί αποφασιστικά με την κυβερνητική πολιτική, που διαλύει τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που βάζει λουκέτα στα σχολεία για να συγκαλύψει τα εγκληματικά της αδιέξοδα, που προωθεί το ακραία ταξικό μέτρο της “τηλεκπαίδευσης”. Καλούμε τον κόσμο της εκπαίδευσης μαζικά και αγωνιστικά να συσπειρωθεί στις ΕΛΜΕ και

να απαιτήσει ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

με 15 – το πολύ – παιδιά στην τάξη

δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών

πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

να υπερασπίσει τα σωματεία και τα δημοκρατικά του δικαιώματα από τη νέα κυβερνητική επίθεση!

Σάββατο, 7 Νοέμβρη 2020

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *