ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παραλαβή σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής πιστοποιείται με βεβαίωση του Αρμόδιου Περιφερειακού Διευθυντή

Διάδωσέ το

Τροπολογία στο Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κατατέθηκε   από τον Υπουργό Παιδείας και αφορά στην παραλαβή των σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής. Στην τροπολογία αναφέρεται ότι   παραλαβή των σχολικών γευμάτων πιστοποιείται με βεβαίωση του αρμοδίου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΉ ΈΚΘΕΣΗ

 Η προτεινόμενη ρύθμιση  αντιμετωπίζει τα γραφειοκρατικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σχολικών γευμάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αδυναμία σύστασης επιτροπών παραλαβής σε μονοθέσια σχολεία και καθυστέρηση στην πληρωμή αναδόχων λόγω πολυπλοκότητα των διαδικασιών που είχαν προβλεφθεί στις συμβάσεις. Η προτεινόμενη διάταξη αναμένεται να διευκολύνει την καθημερινή παραλαβή των γευμάτων και να επιταχύνει τον χρόνο αποπληρωμής των αναδόχων. Σε αντικατάσταση της αρχικών προβλεπόμενης στις συμβάσεις διαδικασίας θεσπίζεται μια σαφώς απλοποιημένη, η οποία, πέραν της επίλυσης των ανωτέρω τιθέμων προβλημάτων, θα ενισχύσει το θεσμό, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση και επεκτείνεται σταδιακά σε όλο περισσότερες σχολικές μονάδες της επικράτειας..

Συγκεκριμένα, με τη διάταξη προβλέπεται ότι η παραλαβή των σχολικών γευμάτων, τα οποία ανατέθηκαν σε συμβάσεις που υπεγράφησαν και εκτελέστηκαν κατά το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «σχολικά γεύματα» πιστοποιείται με βεβαίωση του Αρμόδιου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σύνολο των γευμάτων που παρεδόθησαν σε σχολεία ευθύνης του, καθ΄όλη τη διάρκεια των οικείων συμβάσεων. Η ως άνω βεβαίωση αποστέλλεται στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία ελέγχει τη βεβαίωση παραλαβής και τα φορολογικά παραστατικά κάθε αναδόχου και βεβαιώνει το «καλώς έχειν». Η ανωτέρω διαδικασία επιταχύνει τους χρόνους ενώ απαλλάσσει το πρόγραμμα από γραφειοκρατικές δυσχέρειες, οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *