ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένταξη της ιπποθεραπείας στα Ειδικά σχολεία (ερώτηση στη Βουλή)

Διάδωσέ το

Ο βουλευτής Ν. Πιερίας της Ν.Δ.  Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό  κα Νίκη Κεραμέως  σχετικά με την καθιέρωση ολοήμερης λειτουργίας και την εισαγωγή της ιπποθεραπείας στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( ΕΕΕΕΚ) 

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

Δεδομένου ότι οι ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία είναι αυξημένες για επιπρόσθετη δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση με εξειδικευμένο προσωπικό, η ολοήμερη λειτουργία των ειδικών σχολείων αποτελεί επιτακτική και αδήριτη αναγκαιότητα. Αυτή η επιλογή θα διευκόλυνε την καθημερινότητα των ίδιων των μαθητών, θα βελτίωνε τη διαδικασία και θα μείωνε σαφώς το άγχος των γονέων για να απασχοληθούν απερίσπαστοι στις εργασίες τους.

Κοινή πρακτική στην αλλοδαπή που σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία συνιστά η εισαγωγή της ιπποθεραπείας, ως παιδαγωγική μεθόδου, σε μαθητές με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση, βελτιώνοντας σημαντικά, την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να καθιερώσει σύστημα ολοήμερης λειτουργίας στα ειδικά σχολεία;

Έχει εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της ένταξης της ιπποθεραπείας στο αναλυτικό πρόγραμμα των ειδικών σχολείων;

Διαβάστε εδώ την ερώτηση αναλυτικά

Φωτογραφία από Wolfgang Claussen από το Pixabay

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *