Κάρτα εισόδου στα σχολεία της Κύπρου από τον Γενάρη

Διάδωσέ το

εγγραφές νηπίων

Κάρτα εισόδου στα σχολεία της Κύπρου

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων απαραίτητη θα είναι μία προσωπική κάρτα εισόδου στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευση της η ιστοσελίδα της Κύπρου philenews.com, την κάρτα  εισόδου  θα την έχουν οι γονείς των μαθητών και άλλα δύο άτομα που αυτοί θα υποδείξουν , παραχωρώντας τους το δικαίωμα  να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο όταν αυτοί δεν μπορούν.

Η χρήση της κάρτας  εισόδου έχει ως σκοπό  να οργανώσει καλύτερα και ασφαλέστερα την παραλαβή των μαθητών.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, μιλώντας στον «Φ», ανέφερε ότι η κάρτα θα διασφαλίσει την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών χώρων, θα ενισχύσει και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας που θα ακολουθήσουν και θα καλλιεργήσει κουλτούρα στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σχολεία δεν είναι ανοχύρωτα και δεν μπορεί ο καθένας να εισέρχεται σε αυτά και να κυκλοφορεί στους χώρους τους. «Κανένας δεν θα παίρνει παιδί από νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο τις ώρες λειτουργίας του εάν δεν έχει τη συγκεκριμένη κάρτα και εάν δεν υπογράφει πρωτόκολλο με όρους που έχει ετοιμαστεί», δήλωσε ο κ. Μαρκάτζιης, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδεικνύεται και η σχέση κάποιου με το παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Υπουργείο Παιδείας: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Οι γονείς των μαθητών θα έχουν από μία κάρτα. Επιπλέον, θα τους δίνονται  και άλλες δύο  για πρόσωπα που έχουν υποδείξει, όπως η γιαγιά ή ο παππούς. Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει, σχετικά με κάποιο από τα πρόσωπα που παραλαμβάνουν το παιδί, θα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες όπως ακύρωση κάρτας και αλλαγή εξουσιοδοτημένου προσώπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Υπουργός Εργασίας για περικοπές: Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη οποιαδήποτε απόφαση

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Πρώτο σχόλιο

  1. Ηλεκτρονική γραφειοκρατία, φακέλλωμα και επί πλέον ταλαιπωρία / τραγέλαφος ή και σοβαρότατος κίνδυνος. Ο αδελφοί Κύκπριοι θα δουν ανοήτους εκπαιδευτικούς να μην παραδίδουν τα παιδιά σε γνωστούς τους παππούδες/γιαγιάδες, που θα έχουν ξεχάσει την χαζοκάρτα. Επίσης, σε μεγάλα σχολεία, είναι πολύ πιθανό να απαχθούν παιδιά (ήδη έχουμε κρούσμα διπλής απαγωγής στην Μεγαλόνησο) από άτομα που θα έχουν υποκλέψει την κάρτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *