ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθαριστές και καθαρίστριες σχολείων: Οι νέες αμοιβές (ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τις νέες αμοιβές για καθαριστές και  καθαρίστριες  σχολείων:

Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέονται με το δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου σε 2.453,04 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), εφόσον το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας, μετά των κοινοχρήστων χώρων και χώρων υγιεινής, η αμοιβή των οποίων καθορίζεται σύμφωνα με την παρ. 4 του παρόντος άρθρου.

1. Το παραπάνω ποσό θα μειώνεται κατά 276,61 ευρώ ανά διδακτικό έτος για κάθε αίθουσα διδασκαλίας, εφόσον το σχολείο λειτουργεί με αίθουσες λιγότερες των έξι (6) και θα αυξάνεται αντίστοιχα κατά 389,87 ευρώ για κάθε επιπλέον αίθουσα διδασκαλίας, εφόσον το σχολείο λειτουργεί με αίθουσες περισσότερες των έξι (6), με ανώτατο όριο τις δεκαοκτώ (18) αίθουσες διδασκαλίας.

2. Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέονται με το δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου, σε 389,87 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), για κάθε αίθουσα των ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

4. Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/ καθαριστριών για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων – χώρων υγιεινής, ανά σχολική μονάδα και σύμφωνα με τον αριθμό αιθουσών διδασκαλίας κάθε σχολικής μονάδας, σε 20,5 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), για κάθε αίθουσα διδασκαλίας.

5. Η απόφαση αυτή ισχύει από την 01.05.2019 και εντεύθεν.

ΤΟ ΦΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Απόφαση: Γάλα και εξοπλισμό προστασίας δικαιούνται οι καθαρίστριες των σχολείων

 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *