Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταχώριση στοιχείων εκπαιδευτικού στο ΟΠΥΣΔ μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Διάδωσέ το

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου, η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην καταχώρηση των στοιχείων υποψηφίου στον ηλεκτρονικό του φάκελο στο ΟΠΥΣΔ εγκαίρως, πριν την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αίτημα εκπαιδευτικού, του οποίου τα στοιχεία δεν καταχωρίστηκαν στον ηλεκτρονικό του φάκελο στο ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στο πλαίσιο Προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε ότι η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε επωμιστεί, κατά νόμο, τον έλεγχο των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, καθώς και την καταχώριση των αντίστοιχων στοιχείων στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων. Ωστόσο παρέλειψε εκ παραδρομής την εμπρόθεσμη καταχώριση των στοιχείων του αναφερόμενου υποψηφίου. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της παράλειψης ο υποψήφιος δεν είχε συμπεριληφθεί στις καταστάσεις του ΟΠΣΥΔ, με συνέπεια τον κίνδυνο αποκλεισμού του από προσλήψεις του ΑΣΕΠ.

Ο Συνήγορος, στο πλαίσιο του διαμεσολαβητικού του ρόλου, κατανοώντας την ανάγκη επείγουσας -λόγω προθεσμιών- παρέμβασης, απεύθυνε έγγραφο προς την Υπηρεσία εκθέτοντας το ζήτημα που είχε προκύψει. Με το απαντητικό έγγραφό της, η Υπηρεσία ενημέρωσε τον Συνήγορο για την πλήρη εκ μέρους της ανάληψη της ευθύνης για το θέμα, καθώς και για τη, μετά από ενέργειες των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταχώριση των στοιχείων του υποψηφίου, και μάλιστα πριν την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ενέργειες από τον Συνήγορο του Πολίτη

Δείτε παρακάτω τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2020-21 από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

“Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” 2020-21

“Κοινωνική Πολιτική 2020-21″

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *