ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μισθός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Ενημέρωση από το Μ.Τ.Π.Υ.

Διάδωσέ το

Αναδρομικά

Μισθός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και κράτηση του δικαιώματος εγγραφής υπέρ Μ.Τ.Π.Υ.

Μ.Τ.Π.Υ.: Ενημέρωση σχετικά με την κράτηση   για το Δικαίωμα Εγγραφής του άρθρου 25 του Π.Δ. 422/1981». 

Με αφορμή το διορισμό μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών-νέων μετόχων του Μ.Τ.Π.Υ. και επειδή δεχόμαστε πλήθος τηλεφωνικών ερωτημάτων σχετικά με την κράτηση του δικαιώματος εγγραφής υπέρ Μ.Τ.Π.Υ., σας γνωρίζουμε ότι: 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Π.Δ. 422/1981 (Α΄114) οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι, που είναι υπόχρεοι να μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ., οφείλουν να καταβάλουν το δικαίωμα εγγραφής, το οποίο ισούται με το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (βασικός μισθός μαζί με όλα τα επιδόματα) του πρώτου ολόκληρου μηνιαίου μισθού τους. Το ποσό αυτό παρακρατείτε από τις αποδοχές τους και αποδίδεται στο Ταμείο σε 12 συνεχείς μηνιαίες δόσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Ενημερωτικά αναφέρουμε και τα εξής: 

1) Στην περίπτωση που υπάλληλος είχε προηγούμενο διορισμό στο δημόσιο και παραιτήθηκε πριν εξοφληθεί η κράτηση του δικαιώματος εγγραφής, η Υπηρεσία σας οφείλει να συνεχίσει την κράτηση για δικαίωμα εγγραφής- και για όσες δόσεις έχουν απομείνει μέχρι τη συμπλήρωση των 12 από τις αποδοχές του με βάση τον πρώτο ολόκληρο μεικτό μηνιαίο μισθό του δεύτερου διορισμού του. 

2) Εφόσον τα οικονομικά αποτελέσματα των μεταβολών που επέρχονται στο μισθό των νεοδιόριστων υπαλλήλων ανατρέχουν αναδρομικά στην ημερομηνία διορισμού, θα πρέπει να γίνει παρακράτηση από τις αποδοχές τους και της τυχόν  διαφοράς που θα προκύψει, επί της κράτησης του δικαιώματος εγγραφής υπέρ Μ.Τ.Π.Υ.. 

Ακολουθήστε το fresh-education.gr εδώ

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για την επιστροφή κράτησης στους Δημοσίους Υπαλλήλους

Διάδωσέ το Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με “είδηση”  για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *