ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα: “Αναπροσανατολισμός διδακτικού και αξιολογικού πλαισίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία της Γ΄τάξης ΓΕΛ”

Διάδωσέ το

Η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.) οργανώνει την Ημερίδα

“Αναπροσανατολισμός διδακτικού και αξιολογικού πλαισίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία της Γ΄τάξης ΓΕΛ” (ΦΕΚ 3164/12.8.2019), στον φιλόξενο χώρο του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Πλαίσιο ημερίδας

Είκοσι χρόνια μετά την τομή του 1997 (ΑΠΣ 1999, 2001), με την καθιέρωση της διδασκαλίας του«Έκφραση-Έκθεση» και τη διαμόρφωση αξιολογικού κριτηρίου με κέντρο «το κείμενο αναφοράς», ασκείται αρνητική κριτική στην ποιότητα της προσφερόμενης γλωσσικής αγωγής και στη δυνατότητα πληρέστερης διαπίστωσης της γλωσσικής επάρκειας των τελειόφοιτων μαθητών.
Η απόπειρα αναπροσανατολισμού κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη δεν έλαβε συγκεκριμένη μορφή. Γι’ αυτό η προώθηση αλλαγής πλαισίου, που επιχειρήθηκε κατά τους μήνες Μάιο έως Ιούλιο τρέχοντος έτους με κέντρο τη Γ΄ Λυκείου, δημιουργεί μεγάλη σύγχυση στον τομέα αυτό.
Με την υπ. αριθμ. 124892/Δ2 απόφαση (ΦΕΚ 3164/12-8-2019) του Υπουργείου Παιδείας, «οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου» αξιολογούνται με τρόπο που υποδεικνύει αλλαγή πλαισίου και στη διδασκαλία. Οι συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν στην ευθύνη που τους ανατίθεται, χωρίς να επιμορφωθούν.

Η ημερίδα που οργανώνουμε αποβλέπει σε έναν επιμορφωτικό διάλογο, που ευελπιστούμε ότι θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα επί του θέματος.

Για να δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας, την Οργανωτική Επιτροπή, το σχετικό ΦΕΚ, τον τρόπο εγγραφής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, πατήστε  εδώ.

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *