Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νηπιαγωγεία και Α΄ Δημοτικού: Μέχρι 10 Ιουνίου κρίνονται τα μεγάλα τμήματα

Διάδωσέ το

 

Νηπιαγωγεία και Α΄Δημοτικού σχ. έτος 2019-2020

www.fresh-education.gr

Μέχρι 10 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών των μαθητών από τις σχολικές μονάδες ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)  για το σχολικό έτος 2019-2020 και οι γονείς θα γνωρίζουν αν το παιδί τους θα φοιτήσει τελικά στο σχολείο που έκαναν αίτηση εγγραφής. Η προθεσμία των αιτήσεων εγγραφής λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Τη  σχολική χρονιά  2019-2020 προβλέπεται ότι ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 22, σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να ανέλθει μέχρι και τους 25. Έτσι λοιπόν δεν είναι σίγουρο ότι κάποιος μαθητής θα εγγραφεί στο Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο που οι γονείς του έκαναν  αίτηση , αν οι αιτήσεις εγγραφής είναι πάνω από 22.

Αναλυτικά η διαδικασία για νηπιαγωγεία και Α΄ Δημοτικού που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 10 Ιουνίου:

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων εγγραφών   (20 Μαΐου)  ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος  ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων και συντάσσει ονομαστική κατάσταση μαθητών, την οποία αποστέλλει εντός προθεσμίας δύο εργάσιμων ημερών στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους είκοσι δύο (22) σε ένα τμήμα ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του σχολείου υποβάλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα. Ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών στα όμορα σχολεία.

Αν η εισήγηση της Επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος  του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων. Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των μαθητών του ανωτέρω πίνακα, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός μαθητών που συμπληρώνουν τους είκοσι δύο (22) σε τμήμα.

Οι μαθητές που δεν έχουν κληρωθεί κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκδίδεται, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής, σε όμορα σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εγγραφές μαθητών: Ο Δ/ντής θα αναρτά τα ονόματα στην είσοδο του σχολείου

Αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο, εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώνει το σχολείο αποχώρησης και τα σχολεία υποδοχής των μαθητών. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του σχολείου αποχώρησης ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες για τα σχολεία εγγραφής και αναρτά στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικό πίνακα των μαθητών:

αα) που εγγράφονται και θα φοιτήσουν στο σχολείο,

ββ) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους.

Αν μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών είναι αδύνατη η εφαρμογή της πρόβλεψης του ανώτατου ορίου των είκοσι δύο (22) μαθητών ανά τμήμα, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ο μέγιστος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα μπορεί να ανέρχεται στους είκοσι πέντε (25).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΔΟΕ: Τραγικές αδικίες στην εφαρμογή του νόμου 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *