ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο

Διάδωσέ το

Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο

Του Νίκου Τσούλια

Γραμματέα του Τομέα Παιδείας

του Κινήματος Αλλαγής

 

Αγαπητοί

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

     Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Η επαναλειτουργία των σχολείων μας αποτελεί σημαντικό γεγονός – όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό γεγονός.

     Τώρα μαζί με τον αγώνα της μάθησης δίνουμε και τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας. Σήμερα αναδεικνύεται με εμφαντικό τρόπο ο πάντα καθοριστικός ρόλος της παιδαγωγικής και του εκπαιδευτικού.

    Δυστυχώς συνεχίζεται η ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τη στοιχειώδη ομαλή λειτουργία των σχολείων. Δεν έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

       Είμαστε αλληλέγγυοι στη συνολική προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στηρίζουμε σταθερά και αποφασιστικά τον αγώνα σας για ποιότητα στην εκπαίδευση, για αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της ζωής, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

     Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι πιο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εμψύχωση των μικρών παιδιών στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας, η ενθάρρυνση των μαθητών για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υπόθεση της γνώσης, η ενίσχυση των εφήβων και των νέων για ακόμα πιο ένθερμο ζήλο στα σχέδιά τους και στις φιλοδοξίες τους.

     Η εκπαίδευση, η μόρφωση, η παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι οι πρώτιστες αξίες της κοινωνίας μας, για να δημιουργήσουμε φωτεινό μέλλον. Και ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο!

 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *