Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προτάσεις για αξιοποίηση ιστοσελίδων ή video στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019-2020

Διάδωσέ το

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019-2020

Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου

Σ.Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής

4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Προτάσεις για αξιοποίηση ιστοσελίδων ή video στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019-2020

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, την Παρασκευή 27/9/2019, στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με φετινό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», καλούνται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις, όπως αερόβιες κινητικές δραστηριότητες ή ομαδικά -ατομικά αθλήματα. Στόχος των δράσεων είναι «η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής» Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί ταυτίζονται απόλυτα με τους σκοπούς, στόχους και επιδιώξεις της Φυσικής Αγωγής, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του μαθήματός μας και τον θεμελιώδη ρόλο του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής στην προώθηση στάσεων και αξιών, τόσο στη μαθητική κοινότητα όσο και στην κοινωνία.

Ως ελάχιστη συμβολή στην προσπάθειά σας για υλοποίηση των δράσεων, προτείνω παρακάτω ορισμένα ενδεικτικά videο ή εκπαιδευτικούς ιστότοπους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Εξυπακούεται ότι κάθε σύνδεσμος που προτείνεται, οδηγεί σε πολλά ακόμη νέα βίντεο ή χρήσιμους συνδέσμους.

Όσοι/ες συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν (προαιρετικά) να αποστείλουν στο mail: sarivasil@sch.gr σύντομη ενημέρωση σχετικά τις δραστηριότητες που προγραμμάτισαν ή υλοποίησαν, εντός ή εκτός της σχολικής μονάδας, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες ή φορείς. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός αρχείου καλών πρακτικών ή προτάσεων, που θα είναι χρήσιμο και προσβάσιμο σε όλους τους συναδέλφους Φυσικής Αγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τι αλλάζει στα απουσιολόγια αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ

Δείτε επίσης

Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Διάδωσέ το Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ανοίγει συζητήσεις από τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *