Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραλαβή ατομικών δοχείων νερού/παγουριών (έγγραφο)

Διάδωσέ το

 

Παραλαβή ατομικών δοχείων νερού/παγουριών 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την διάδοση του ιού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη, προτίθεται να προμηθεύσει με ένα ατομικό δοχείο νερού/παγούρι κάθε μαθητή/τρια όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους.

Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση της δωρεάς, παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως μας ενημερώσουν ηλεκτρονικά στο email: doreapagouria@minedu.gov.gr,αναφορικά με τον αριθμό ατομικών δοχείων νερού/παγουριών που θα παραληφθούν από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Θα ακολουθήσει έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την αναλυτική κατανομή των αγαθών, η οποία θα σας κοινοποιηθεί.

Το έγγραφο

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *