ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΜΣ: «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση, Κοινωνία και Παιδαγωγική», αιτήσεις από 19/8, ΠΤΔΕ ΑΠΘ

Διάδωσέ το

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση, Κοινωνία και Παιδαγωγική»

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε) του Α.Π.Θ. ανακοινώνει ότι δέχεται, για το ακαδημαϊκό έτος 2019–2020, αιτήσεις υποψηφίων για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση, Κοινωνία και Παιδαγωγική» που περιλαμβάνει τις εξής κατευθύνσεις: 1η Κατεύθυνση: Ιστορικοκοινωνική Θεμελίωση της Εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής 2η Κατεύθυνση: Σπουδές για την Αναπηρία

Οι υποψήφιοι/ες για την επιλογή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας αποκλειστικά σε μία από τις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται αλλαγή κατεύθυνσης.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίστηκε, με απόφαση της Συνέλευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), συνολικά σε 20 (10 εισακτέοι στην πρώτη κατεύθυνση και 10 εισακτέοι στη δεύτερη κατεύθυνση).

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί/ες:

1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής.

2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

3. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 34 του νόμου 4485/2017, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ΄ έτος εάν ο τίτλος σπουδών και το έργο που επιτελούν στο Α.Π.Θ. είναι συναφή με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

4. Απόφοιτοι των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους από τη Δευτέρα 19/8/2019 έως την Τετάρτη 04/9/2019 στη γραμματεία του Τμήματος (2ος όροφος του Κτηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής – Πύργος), από τις 09:00 έως τις 13:00.

Ο φάκελος υποψηφιότητας περιέχει:

α) αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής,

β) εκτενές βιογραφικό το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική δραστηριότητα, την επαγγελματική ή/και άλλη δραστηριότητα συναφή με την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ. που επιλέγουν, επιστημονικές εργασίες, τη γνώση ξένων γλωσσών,

γ) απλή φωτοτυπία του αντιγράφου πτυχίου,

δ) απλή φωτοτυπία της αναλυτικής βαθμολογίας,

ε) πιστοποιητικό αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους και όσες προέρχονται από Πανεπιστημιακές Σχολές της αλλοδαπής και στ) αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης αγγλικής (Proficiency) ή γαλλικής (Dalf ή Sorbonne I) ή γερμανικής (Oberstufe) γλώσσας εφόσον υπάρχουν. Στην περίπτωση αλλοδαπών υποψηφίων απαιτείται πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών από τη γραμματεία του Π.Μ.Σ., όσοι/ες δεν έχουν προσκομίσει αναγνωρισμένο δίπλωμα γνώσης αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας θα πάρουν μέρος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας στη γλώσσα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Το περιεχόμενο των εξετάσεων αφορά στην κατανόηση κειμένου. Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας γίνονται από ειδική επιτροπή εξετάσεων γλωσσομάθειας που ορίζει η Συνέλευση και στην οποία συμμετέχουν δύο μέλη Δ.Ε.Π. και ένα μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ξένης Γλώσσας ή μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για την επιλογή των θεμάτων, τη βαθμολόγηση των γραπτών και για κάθε άλλο ζήτημα των εξετάσεων γλωσσομάθειας. Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14/9/2019 και ώρα 10:00-12:00.

Όσοι/ες έχουν καταθέσει αναγνωρισμένο δίπλωμα γλωσσομάθειας ή περάσουν τις σχετικές εξετάσεις και δεν κατέχουν πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος ή δεν είναι απόφοιτοι Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών ή δεν είναι απόφοιτοι των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής των Φιλοσοφικών Σχολών με κατεύθυνση παιδαγωγική, θα εξεταστούν γραπτά στην Παιδαγωγική. Η ύλη των εξετάσεων και η αντίστοιχη βιβλιογραφία είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Οι εξετάσεις στην Παιδαγωγική θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21/9/2019 και ώρα 10:00-12:00.

Όσοι/ες περάσουν τις παραπάνω διαδικασίες επιλογής θα κληθούν να εξεταστούν γραπτά σε θέματα που αφορούν στην κάθε κατεύθυνση, των οποίων η ύλη και η σχετική βιβλιογραφία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Οι γραπτές εξετάσεις της κάθε κατεύθυνσης διενεργούνται από τριμελή επιτροπή μελών Δ.Ε.Π. που έχει οριστεί από τη Συνέλευση του Τμήματος. Η τριμελής επιτροπή είναι υπεύθυνη για την επιλογή των θεμάτων, τη βαθμολόγηση των γραπτών και για κάθε άλλο ζήτημα των εξετάσεων της κατεύθυνσης. Η ύλη και η ενδεικτική βιβλιογραφία για τις εξετάσεις στις δύο κατευθύνσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ. Οι εξετάσεις της κάθε κατεύθυνσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28/9/2019 και ώρα 10:00-12:00. Τα ονόματα όσων επιλέγονται στις ενδιάμεσες φάσεις θα αναρτώνται στη Γραμματεία του Π.Τ.Δ.Ε. (2ος όροφος Παιδαγωγικής Σχολής) καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Η τελική επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών γίνεται με βάση τη βαθμολογική κατάταξη μεταξύ όσων έχουν επιτύχει στην εξέταση των θεμάτων που αφορούν την κάθε κατεύθυνση. Επιτυχόντες θεωρούνται όσοι και όσες έχουν πετύχει βαθμολογία ίση ή άνω του 6 (έξι). Ο πίνακας με τα ονόματα των επιτυχόντων και των εισαγομένων σε κάθε κατεύθυνση του Π.Μ.Σ., αφού επικυρωθούν από τη Συνέλευση, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στον πίνακα ανακοινώσεων της γραμματείας του Π.Τ.Δ.Ε. τη Δευτέρα 07/10/2019.
Επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνεται δεκτός και ένας/μία (1) αλλοδαπός/ή υπότροφος του ελληνικού κράτους. Αποδεκτές είναι οι μετακινήσεις εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών και φοιτητριών με ERASMUS MUNDUS ή ERASMUS PLUS. Με απόφαση της Συνέλευσης ο αριθμός των υποτρόφων της παραπάνω κατηγορίας μπορεί να αυξάνεται. Εφόσον διαπιστωθούν κενά, αυτά θα καλυφθούν από τον πίνακα των επιλαχόντων, με ευθύνη των επιτροπών ανά κατεύθυνση και θα επικυρωθούν από τη Συνέλευση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα γίνει δημόσια κλήρωση από τον Πρόεδρο του Τμήματος και τον Διευθυντή του Π.Μ.Σ.

Οι εισαγόμενοι/ες θα πρέπει να προσέλθουν στη Γραμματεία από την Τρίτη 08/10/2019 έως την Παρασκευή 11/10/2019 και ώρα 09:00-13:00 προκειμένου να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας και να συμπληρώσουν το απαιτούμενο έντυπο εγγραφής.

Σημειώνεται ότι:

 Οι ατομικοί φάκελοι επιλογής που θα κατατεθούν δεν επιστρέφονται και παραμένουν στα αρχεία του Τμήματος. Για τον λόγο αυτό, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να καταθέτουν απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών που απαιτούνται και όχι τα πρωτότυπα.

 Πληροφορίες για τον κανονισμό σπουδών του Π.Μ.Σ. υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

 Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται αυτοπροσώπως, είτε από νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο.

 Η αποστολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει και μέσω ταχυδρομείου και εταιρειών ταχυμεταφοράς στη διεύθυνση «Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., T.K 54124, Γραμματεία Παιδαγωγικού Τμήματος, 2ος όροφος κτηρίου Παιδαγωγικής Σχολής», με προϋπόθεση την έγκαιρη παράδοσή τους, εντός των ημερομηνιών κατάθεσης των αιτήσεων (19/8/2019 – 04/9/2019).

 Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία και δικαιολογητικά, καθώς επίσης και αιτήσεις που κατατίθενται ή παραδίδονται εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται δεκτές σε καμία περίπτωση.

 Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών είναι: 2310995060 – 2310995050 – 2310995048.

Προκήρυξη Π.Μ.Σ. και βιβλιογραφία

ΠΜΣ: “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΠΑΣΑΔ: Ενημέρωση για πίνακες, προσλήψεις και δηλώσεις περιοχών

 

Δείτε επίσης

Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάδωσέ το Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις για εισδοχή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *