ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιος πρέπει να αξιολογηθεί πρώτος; Νήπια έκαναν μάθημα σε αυθαίρετο, με δυσοσμία από αποχέτευση, με υγρασία και χωρίς πυρασφάλεια

Διάδωσέ το

Μία επίκαιρη έκθεση για τις ακατάλληλες και επικίνδυνες υποδομές Νηπιαγωγείου, δημοσίευσε ο Συνήγορος  του Πολίτη, τη στιγμή που στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε δεν υπάρχει καμία αναφορά για την ανάπτυξη των υποδομών των σχολείων τη χώρας ( γυμναστήρια, αίθουσες σίτισης, βιβλιοθήκες κλπ) αλλά πολλές αναφορές για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Άραγε ποιος είναι αυτός που πρέπει να αξιολογηθεί πρώτος για αυτά που περιγράφει ο Συνήγορος του Πολίτη στη συγκεκριμένη έκθεση;

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη κλήθηκε να διαμεσολαβήσει κατόπιν διαμαρτυρίας γονέων  νηπίων για ζητήματα που αφορούσαν την επάρκεια των κτιριακών υποδομών του  54ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Αθηναίων.  

Η Ανεξάρτητη Αρχή απηύθυνε έγγραφα προς όλες τις συναρμόδιες αρμόδιες  υπηρεσίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και  ενέργειες. Ειδικότερα, το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Δόμησης του  Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε αυτοψία κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το  ακίνητο το οποίο φιλοξενεί μέχρι σήμερα το 54ο νηπιαγωγείο είναι αυθαίρετο  δεδομένου ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης του χώρου από κατάστημα  σε σχολικό κτίριο, είχε γίνει παράνομη προσθήκη στον ακάλυπτο βοηθητικού  κτίσματος και υφίσταντο δεξαμενή πετρελαίου στον ακάλυπτο.  

Περαιτέρω, σε έκθεση του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της  ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, αποτυπώθηκε δυσοσμία από φρεάτιο αποχέτευσης  εντός της αίθουσας διδασκαλίας, ζητήματα υγρασίας στους χώρους, έλλειψη  εξαερισμού στις τουαλέτες του προσωπικού και των κοριτσιών, έλλειψη  προστατευτικών πλεγμάτων στα παράθυρα προκειμένου να μην εισέρχονται έντομα  ή τρωκτικά και ανεπαρκής εξαερισμός για το σύνολο του χώρου. Επίσης, η Διοίκηση  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών με σχετικό έγγραφό της δήλωσε ότι δεν  υφίστατο φάκελος πυροπροστασίας και άρα ουδέποτε είχε χορηγηθεί σχετικό  πιστοποιητικό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε πώς το 2002 χορηγήθηκε  πρωτόκολλο καταλληλότητας για νηπιαγωγείο, σε μισθωμένο ακίνητο, το οποίο  έπασχε πολεοδομικά και αυτό συνεχίζει τη λειτουργία του, μέχρι σήμερα, στον ίδιο  χώρο. Επίσης, το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λειτουργεί άνευ πιστοποιητικού  πυρασφάλειας και με πολλά άλλα προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την  ασφάλεια των νηπίων. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να  ελεγχθεί η καταλληλότητα συνολικά του χώρου και σε περίπτωση που δε  μπορούσε να εξυπηρετήσει σχολική υποδομή, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο  ανάκλησης των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων, καθώς και η μεταστέγαση του  νηπιαγωγείου.  

Ως εκ τούτου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας εισηγήθηκε τη  μεταστέγαση του 54ου Νηπιαγωγείου Αθηνών σε νέο κτίριο. Ακολούθως, η Δ/νση  Κτηριακής Υποδομής του Δήμου Αθηναίων απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της  Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε την έγκριση υποβολής αιτήματος-πρότασης στο  Υπουργείο Παιδείας για τη χρηματοδότηση έργου «Προσωρινές εγκαταστάσεις  στέγασης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής  εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων για το 54ο Νηπιαγωγείο βάσει του άρθρ. 220 του ν.  4610/19» στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2020 του ΥΠΑΙΘ,  προϋπολογισμού 411.000 ευρώ.  

Στη συνέχεια, με πράξη της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το εν λόγω αίτημα. Η  εγκατάσταση του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί εντός σχολικού  συγκροτήματος επί των οδών Ορφέως & Αμφιπόλεως, με την τοποθέτηση  προκατασκευασμένων αιθουσών.  

Πηγή έκθεσης: synigoros.gr

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *