Ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών από την Π.Ε.Α.Δ.

Διάδωσέ το

διορισμοί

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Δελτίο Τύπου

Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά την αγωνία δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων ενόψει της έναρξης της νέας σχολ. χρονιάς, για τις προσλήψεις αναπληρωτών, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημερώνει τους συναδέλφους για τα εξής:

Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη στον ν.4589/2019 οι προσλήψεις θα γίνουν με τους ισχύοντες ως τις 23/8 κυρωμένους πίνακες του σχολ. έτους 2018-2019 δηλαδή. (Παράγραφος 1β, του άρθρου 66, του νόμου «Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 [σ.σ. που παρατάθηκε έως τις 23/8/2019] δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.)

Η Π.Ε.Α.Δ. θεωρεί ότι ο ν.4589/2019 πρέπει να εφαρμοστεί απρόσκοπτα και για τη γενική αγωγή και να υλοποιηθούν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί σύμφωνα με το σύστημα διορισμών που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ν.4589 αναγνωρίζει προϋπηρεσία 120 μηνών, καταργεί τον γραπτό ΑΣΕΠ και προβλέπει το λεγόμενο κλείδωμα για τρία χρόνια (στην πρώτη εφαρμογή του και δύο στη συνέχεια) προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι άνθρωποι με πολυετή προϋπηρεσία θα διοριστούν επιτέλους, με δεδομένο μάλιστα ότι τα δυο επόμενα σχολικά έτη θα υπάρξουν πολλές συνταξιοδοτήσεις λόγω λήξης της υπηρεσιακής θητείας μόνιμων συναδέλφων. Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι σύμφωνα με φήμες κύκλων του Υπουργείου -που ελπίζουμε να είναι λανθασμένες- εξετάζεται η αύξηση κατά μια (1) ώρα στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών!!! Και μόνο τη σκέψη μιας τέτοιας φήμης την θεωρούμε απαράδεκτη γιατί εκτός των άλλων όπως απέδειξε η αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες το σχολ. έτος 2013-2014, υπό την ηγεσία του κ. Αρβανιτόπουλου, οι τεράστιες ανάγκες για αναπληρωτές όχι μόνο δεν μειώθηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν!

Η Π.Ε.Α.Δ. τάχθηκε εξ’αρχής υπέρ της κατάρτισης των πινάκων σύμφωνα με τον ν.4589/2019, καθώς οι σχετικές ρυθμίσεις βάζουν τέλος σε πολύχρονες στρεβλώσεις και αποκαθιστούν συνθήκες δικαιοσύνης ως προς τον τρόπο κατάταξης σε αυτούς. Δυστυχώς, οι συγκυρίες (αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε συνδυασμό με καθυστερήσεις από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου) δεν επέτρεψαν την κατάρτιση των πινάκων αυτών ούτε καν για την Ειδική Αγωγή!

Η Π.Ε.Α.Δ. θεωρεί ότι ενόψει της πλήρους εφαρμογής του ν.4589/2019, για λόγους ισονομίας, ισοπολιτείας και για την αποφυγή τυχόν «λαθροχειριών», τα προβλεπόμενα μοριοδοτούμενα τυπικά προσόντα πρέπει να προσμετρηθούν έως τις 24/5/2019, οπότε και έληξε η προθεσμία κατάθεσής τους για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Η Π.Ε.Α.Δ. καλεί το Υπουργείο να πραγματοποιήσει τις προσλήψεις της α’ φάσης σε όλη τη χώρα με ενσωμάτωση κενών από αστικές, ημιαστικές και απομακρυσμένες περιοχές ούτως ώστε να μην αδικηθούν όσοι μπορούν λόγω προϋπηρεσίας και εφόσον το έχουν δηλώσει, να βρεθούν πλησιέστερα στους τόπους μόνιμης διαμονής τους.

Η Π.Ε.Α.Δ. -όπως κάνει κάθε χρόνο- καλεί το Υπουργείο κατά τη διαδικασία των προσλήψεων να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει οι προσλήψεις στην Ειδική να προηγούνται εκείνων της Γενικής.

Οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που θα κληθούν σύντομα και για άλλη μια φορά εδώ και πολλά χρόνια να αναπληρώσουν τον εαυτό τους(!) απαιτούν την αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων! Η Πολιτεία το οφείλει σε ένα Κοινωνικό Αγαθό όπως είναι η Δημόσια Εκπαίδευση, στους μαθητές, τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους και τέλος στους ταλαιπωρημένους και ακάματους εργαζόμενους σε αυτήν που συγκροτούν ένα πολύτιμο και έμπειρο παιδαγωγικό κεφάλαιο, η ετήσια ανακατάταξη/κατασπατάληση του οποίου αποτελεί όνειδος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)
Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης
του Ειρηνοδικείου Αθηνών:457/14-10-2014
e-mail: pead2014@gmail.com.
ηλεκτρ. σελ.: https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

πληροφορίες: Θεόδωρος Διαμάντης
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.
τηλέφωνο: 6944384600
Αρ.πρωτ. 182
Αθήνα, 20/8/2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΔΟΕ: Απαράδεκτο που δεν έγινε συνάντηση του Δ.Σ. με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *