Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών

Διάδωσέ το

πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης

Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών

Η προτεινόμενη δράση απευθύνεται σε πρόσφυγες 15-18 ετών που θέλουν να συμμετάσχουν σε προγράμματα αγροτικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκοπεύει να παρέχει βασικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία.

Ο πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να ενδυναμώσει τους εκπαιδευόμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες θα μπορούσαν ιδανικά να χρησιμοποιήσουν για ίδιο όφελος στο μέλλον.

Ο στόχος της δράσης θα επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης δύο (2) εκπαιδευτικών προγραμμάτων πιλοτικού χαρακτήρα προσαρμοσμένων στις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα επικεντρώνονται στη γεωργική εκπαίδευση και σε θέματα που περιλαμβάνουν θεματικές όπως: εδάφη, συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κλπ. Τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική εκπαίδευση θα γίνεται με επικεφαλής ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες. Η εκπαίδευση και ειδικότερα η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο του on the job training.

Προβλέπεται η συμμετοχή συνολικά 200 φιλοξενουμένων (100 φιλοξενουμένων από Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Κεντρικής Μακεδονίας και 100 από την Αττική) για 100 ώρες. Από τις ώρες αυτές, οι 35 ώρες θα είναι θεωρητική εκπαίδευση και οι 65 ώρες πρακτική άσκηση.

Η Δράση περιλαμβάνει τα εξής Έργα:

Υποστήριξη της υλοποίησης, του συντονισμού και απολογισμού της Δράσης
Ανάπτυξη Πιλοτικού Προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία
Ανάπτυξη Πιλοτικού Προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης στην Αττική

Πηγή: epiteliki.minedu.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στρατιωτικά πρατήρια: Εγκρίθηκε η είσοδος και στους εκπαιδευτικούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δαπάνες μετακίνησης εκπαιδευτικών για επιμορφωτικούς λόγους

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *