Πυροσβεστική: Ποινικά υπεύθυνοι οι Δήμοι για την πυρασφάλεια σχολείων

Διάδωσέ το

Σχετικά με την πυρασφάλεια των δημόσιων σχολικών κτηρίων
Απόλυτη δικαίωση της Ένωσης Διευθυντών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

www.fresh-education.gr

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης Διευθυντών(Αρ. Πρωτ.: 18/19-03-2019) μας κοινοποιήθηκε στις 19-04-2019 από τη Νομική Υπηρεσία του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, το συνημμένο έγγραφο(Αριθ. Πρωτ.: 18737 Φ.701.2/18-04-2019), με θέμα:

«Προσδιορισμός ποινικά υπεύθυνου λόγω μη τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας δημόσιων σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με αυτό:

“2. Ύστερα από τα παραπάνω, ποινικά υπεύθυνοι για τη μη τήρηση των διαλαμβανόμενων στην ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας δημόσιων σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατά περίπτωση (υλοποίηση και συντήρηση-μελέτη), οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και οι Πρόεδροι του Δ.Σ. των σχολικών Επιτροπών.

4. Επισημαίνεται ότι οι τα δημόσια σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, παρεχομένης όμως της δυνατότητας χορήγησης, εφόσον οι φορείς εκμετάλλευσης αυτών (Δήμοι) αιτηθούν σχετικά, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην (ε) σχετική.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *