ΣΔΕ: Δημιουργία Μητρώου Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων

Διάδωσέ το

Κανονισμός Διαχείρισης Μητρώου Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Μητρώο Σ.Δ.Ε.).

Δημιουργείται και τηρείται στον εκάστοτε φορέα, ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση του Έργου των Σ.Δ.Ε., αυτοτελές και ανεξάρτητο Μητρώο Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Μητρώο Σ.Δ.Ε.), με σκοπό την ψηφιοποίηση του συστήματος επιλογής και ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου και συμβουλευτικών υπηρεσιών στα Σ.Δ.Ε. και την απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Μέλη του Μητρώου δύνανται να είναι όσοι εμπίπτουν στις παρ. 14 και 15 του άρθρου 27 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), καθώς και στην υπ’ αρ. 5953/23.6.2014 (Β’ 1861) απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η εγγραφή και η ένταξη υποψηφίων στο Mητρώο Σ.Δ.Ε. πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής Πρόσκλησης υποβολής αίτησης ένταξης από τον εκάστοτε φορέα ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση του Έργου των Σ.Δ.Ε. και κατόπιν υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης σε διαθέσιμη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η αίτηση είναι διαρθρωμένη στις εξής ενότητες: Α.1 Προϋποθέσεις Ένταξης στο Μητρώο, Α.2 Προσωπικά Στοιχεία, Α.3 Στοιχεία Εργασίας και Οικονομικά Στοιχεία, Α.4 Εκπαίδευση, Α.5 Επιμόρφωση, Α.6 Διδακτική Εμπειρία, Α.7 Επαγγελματική Εμπειρία, Α.8 Άλλα Προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

Με την οριστική υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, κάθε ενδιαφερόμενος λαμβάνει μοναδικό αριθμό μητρώου. Στις υποκατηγορίες καθενός εκ των παραπάνω πεδίων θα εισάγονται ψηφιοποιημένα έγγραφα/δικαιολογητικά.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν μία (1) αίτηση ένταξης στο Μητρώο Σ.Δ.Ε. Η υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης στο Μητρώο και η επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη ενταγμένων σε αυτό θα λαμβάνει χώρα μία (1) φορά κατ΄ έτος.

Η χρονική περίοδος υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο και η επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη ενταγμένων σε αυτό, καθώς και η διάρκεια κατά την οποία το Μητρώο θα υποδέχεται τα παραπάνω δικαιολογητικά, θα καθορίζεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του εκάστοτε φορέα, στον οποίο τηρείται το Μητρώο Σ.Δ.Ε. και ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση του Έργου των Σ.Δ.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τα παραπάνω με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του φορέα υλοποίησης του Έργου των Σ.Δ.Ε.

Το ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *