ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κτιριακές ατέλειες που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών

Διάδωσέ το

Ανακοίνωση του Συλλόγου  εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ
Αρ. Πρωτοκ: 28
13-3-2019

ΘΕΜΑ: Κτιριακές ατέλειες του 1ο ειδικού Σχολείου Ιλίου που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εδώ και πάνω από 3 μήνες από την ημέρα που συνέβη το πολύ σοβαρό περιστατικό εξαφάνισης μαθητή από τη σχολική μονάδα, δεν έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την βελτίωση της ανεπαρκούς κτιριακής περίφραξης και υποδομής.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα, ότι τόσο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τα παρελθοντικά έτη, έχει σημειωθεί σε έντονο ύφος από τον εκάστοτε Σύλλογο Διδασκόντων η ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών με την απουσία μέτρων ασφαλείας (πολύ χαμηλή εξωτερική περίφραξη, παράθυρα και πόρτες που δεν κλειδώνουν κ.λ.π.)

Οι ενέργειες προς την αρμόδια ιδιοκτήτρια εταιρεία με αποστολή εγγράφων για άμεση υλοποίηση των απαραίτητων κατασκευαστικών έργων που απαιτούνται είναι συνεχής και χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση μέχρις στιγμής. Πήραμε ακόμα, την πρωτοβουλία να εγκαταστήσουμε πρόχειρη ξύλινη κατασκευή στο χώρο του προαυλίου προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγιση των μαθητών στο προαύλιο χώρο εκείνο, όπου η περίφραξη είναι πολύ χαμηλή (μόλις 1,5 μέτρο!!!). Η κατασκευή όμως αφαιρέθηκε έπειτα από παρέμβαση της εταιρείας που διαχειρίζεται τις κτιριακές υποδομές επικαλούμενη λόγους πυρασφάλειας. Δεν αμφισβητούμε τους συγκεκριμένους λόγους όμως δηλώνουμε προς όλους τους υπεύθυνους (ΚΤΥΠ, Υπουργείο Παιδείας) ότι δεν είμαστε ούτε τεχνικοί, ούτε διευθυντές κάποιας εταιρείας για να ανεχτούμε τις όποιες κωλυσιεργίες που δημιουργούνται από τις λεγόμενες ΣΔΙΤ

Είμαστε εκπαιδευτικοί και θέλουμε να επιτελέσουμε το έργο μας σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τους μαθητές μας. Όχι άλλες αόριστες απαντήσεις. Η λειτουργία του σχολείου συντελείται καθημερινά και η όποια καθυστέρηση είναι τραγικά επικίνδυνη . Δεν ανεχόμαστε άλλη παράταση. Δεν ανεχόμαστε να στοχοποιούνται οι συνάδελφοί μας, στην πλειοψηφία συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το δύσκολο εκπαιδευτικό μας έργο σε συνθήκες ανασφάλειας και άγχους για την ακεραιότητα των μαθητών μας, ενώ την ίδια στιγμή οι πραγματικοί υπεύθυνοι να νίπτουν τας χείρας τους και να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις υποδομές του κτιρίου. Εδώ και τώρα να προχωρήσουν σε:

• Ανύψωση της εξωτερικής περίφραξης του προαύλιου χώρου.
• Εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε όλα τα παράθυρα των ορόφων.
• Τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος στον κενό χώρο ανάμεσα στις σκάλες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολάρας Γιάννης Χρόνης Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παρέμβαση Εισαγγελέα για ποινικές ευθύνες γονέων θα ζητήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *