ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές σε μισθούς και δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων

Διάδωσέ το

δώρα και επιδόματα

Συνταγματικές οι περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως δημοσιεύει ο Ε.Τ, κατά πλειοψηφία, οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεν υιοθέτησαν την απόφαση του ΣΤ τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αλλά ούτε και την εισήγηση συναδέλφου τους που τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας, που έγιναν με το νόμο 4093/2012.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διάσκεψη οι επίμαχες περικοπές, που οδήγησαν σε μπαράζ προσφυγών στα δικαστήρια, κρίθηκαν συνταγματικές με αποτέλεσμα να κλείσει οριστικά τόσο το θέμα της επιστροφής τους όσο και των αναδρομικών που διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα, τους υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ. Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε εδώ την απάντηση της προέδρου του ΣτΕ

Δείτε επίσης

Μισθοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΒΠ από 1η Ιανουαρίου 2024

Διάδωσέ το Τα νέα καθαρά ποσά  μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου, από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *