Σε ταξί και σχολικά λεωφορεία για στενές επαφές θα ψάχνει ο υπεύθυνος covid 19 !!

Διάδωσέ το

Αυτό θα είναι το Νέο Σχολείο του Σεπτέμβρη! Οι εκπαιδευτικοί  θα ιχνηλατούν στενές επαφές σε σχολικά λεωφορεία, ταξί και σχολεία!

Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται και “Οι μαθητές/τριες και τα μέλη του εκπαιδευτικού ή λοιπού προσωπικού που κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων κινήθηκαν προς ή από το σχολείο μαζί με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ίδιο σχολικό λεωφορείο, στο ίδιο ταξί ή ανάλογο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο” σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χθες 4/9 με  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε τις οδηγίες εδώ 

Αξιολόγηση σχολείων: Κόβονται δείκτες και καθήκοντα εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τις οδηγίες, όλα τα άτομα που εμπίπτουν στον  ορισμό «στενής επαφής» επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19  πρέπει να αναγνωριστούν και να καταγραφούν στην φόρμα ιχνηλάτησης από τον υπεύθυνο COVID-19.

Ο υπεύθυνος COVID-19 (ο εκπαιδευτικός δηλαδή) θα πρέπει να διερευνήσει,  όχι  μόνο ποιοι μαθητές μετακινήθηκαν με μεταφορικά μέσα, μαζί με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά και ποιοι μαθητές κάθονταν δίπλα του, μπροστά του και πίσω του!! Η ΚΥΑ με τα μέτρα αναφέρει  συγκεκριμένα: “μετακινήθηκαν με το ίδιο ταξί ή άλλο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο ή σχολικό λεωφορείο και κάθονταν σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σχολικό λεωφορείο.

Αυτό θα είναι το Νέο Σχολείο του Σεπτέμβρη! Οι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι COVID-19  θα ιχνηλατούν στενές επαφές σε σχολικά λεωφορεία, ταξί και σχολεία!

Διαβάστε και εδώ για τον Μέντορα  του κορωνοϊού που θα εκπαιδεύει τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία

fresh-education.gr

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *