Σύψας: Από την τρίτη Δημοτικού η χρήση μάσκας. Με κρούσμα θα κλείνει μόνο το τμήμα

Διάδωσέ το

“Χθες συζητήσαμε με την Υπουργό Παιδείας τις γενικές αρχές για τη λειτουργία των σχολείων τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό συζήτηση. Την Πέμπτη θα καταλήξουμε στο πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία” ανέφερε ο ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ώρα Ελλάδος”

Σημεία της συνέντευξης

“Για δύο λόγους καταλήξαμε σε αυτή τη απόφαση: Δεν μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς Παιδεία  και τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ηλικιακή ομάδα σε ό,τι αφορά την  πανδημία. Σύμφωνα με μελέτες είναι ο πληθυσμός που  μεταδίδει  λιγότερο αλλά και προσβάλλεται λιγότερο”

“Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που αν και φαίνεται ότι είναι δύσκολο, στην πράξη θα γίνει μια συνήθεια. Από την τρίτη δημοτικού και πάνω είναι το πιο πιθανό σενάριο να είναι υποχρεωτική η μάσκα σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα”

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Όμως εμείς δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη από ποια ηλικία και πάνω θα χρησιμοποιεί μάσκες. Αυτό θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη σύμφωνα με τις εισηγήσεις των παιδιάτρων και θα έχουμε οριστικές αποφάσεις.

Διαβάστε:  Ν. Κεραμέως για μάσκες στα σχολεία: «Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας»

“Από την εμπειρία άλλων σχολείων που έχουν ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα παιδιά δέχονται πολύ εύκολα τη μάσκα, υπάρχουν ωραίες βαμβακερές μάσκες με ωραία σχέδια Πέραν της μάσκας, θα υπάρξει μια ολόκληρη δέσμη μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει  κλειστές ομάδες παιδιών, δηλαδή οι τάξεις δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους,  ξεχωριστά διαλείμματα,  καλό αερισμό, απολύμανση χώρων και χεριών. Επίσης θα υπάρχει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε περίπτωση κρούσματος “Θα ακούσουμε πολύ προσεκτικά όλες τις ενστάσεις και τα ζητήματα που θα θέσουν οι εκπαιδευτικοί”

“Υπάρχει  πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος που περιλαμβάνει μια σειρά ενέργειες. Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά τάξεις ή τμήματα, θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση και το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *