Σ.Ε.Π.Ε. Λακωνικής: Απολογισμός συνεδρίου «Αυτόνομο σχολείο: μύθοι και πραγματικότητα».

Διάδωσέ το
Σ.Ε.Π.Ε. Λακωνικής
Σ.Ε.Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ

Με το γενικό συμπέρασμα ότι «… η καθημερινότητα στην τάξη και η ευρηματικότητα του εκπαιδευτικού ανθίζουν στον χώρο που καταπιέζονται και ανατρέπουν τον ασφυκτικό έλεγχο από τα κέντρα εξουσίας ώστε να αποκτήσουν τελικά έστω και μερική αυτονομία στο σχολείο…» ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου το τριήμερο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Αν. Μάνης στο Γύθειο από 4 έως 6 Μαΐου.
Κατά την πρώτη συνεδρία μετά την προσφώνηση της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου κας Κριάρη Ισμήνη, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων και οι κεντρικές ομιλίες – εισηγήσεις του συνεδρίου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις δυο μουσικών καλλιτεχνών με καταγωγή από το Γύθειο, του Μονωδού, Βαρύτονου κ. Λούη Μανίκα (επικοινώνησε με τους Συνέδρους μέσω Skype) και της Μονωδού, Υψίφωνου κας Τζούλιας (Θεοδούλης) Σουγλάκου.
Στην εναρκτήρια συνεδρία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, η Αντιδήμαρχος Δήμου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπαιδευτικοί.
Την επόμενη ημέρα κατά την διάρκεια των εισηγήσεων οι Σύνεδροι κυρίως συζήτησαν θέματα Προσχολικής Αγωγής ,Αξιολόγησης και Διδακτικής της Ιστορίας όπου η προσκεκλημένη Πρύτανις … έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» και για τα εθνικά θέματα.
Την τελευταία ημέρα κυριάρχησαν θέματα Ειδικής Αγωγής και Νέων Τεχνολογιών ενώ το Συνέδριο έκλεισε με το Βιωματικό σεμινάριο υπό τον κ. Χ. Ζάραγκα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Κίνηση και μάθηση».
Κατατέθηκαν περισσότερες από πενήντα εισηγήσεις ,ιδιαίτερα ποιοτικές σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους Καθηγητές ,που εκτυπώθηκαν και ήδη διανεμήθηκαν στους εκπαιδευτικούς με δαπάνη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Ο Σ.Ε.Π.Ε. Λακωνικής ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αν. Μάνης και την Δ.Ο.Ε. για την οικονομική και ηθική στήριξη καθώς και τους χορηγούς του Συνεδρίου ,τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων, το Κέντρο «Εξέλιξη» και το café Αντίκ.

Το τριήμερο Συνέδριο καλύφθηκε ζωντανά Διαδικτυακά από το Ionian channel , το οποίο σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα έχει αφιέρωμα στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Γυθείου που είχε τίτλο : «Αυτόνομο σχολείο: μύθοι και πραγματικότητα».

Δείτε επίσης

«Μαθηματική Εκπαίδευση και Πολιτειότητα» – 10ο Συνέδριο Εν.Ε.ΔΙ.Μ

Διάδωσέ το Το Παιδαγωγικό  Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τη Σχολή των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *