Κρίσεις Συντονιστών εκπαίδευσης: Τι γίνεται με συγγραφικό έργο, εισηγήσεις, έρευνες και επιμορφώσεις.

Διάδωσέ το

Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων

Πετράκης Νεκτάριος
Δάσκαλος- Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
Τηλ.: 6942200423
http//nekpetr.blogspot.com
Mail: nekpetr@yahoo.gr

Ενημερωτικό Δελτίο- Κρίσεις Συντονιστών εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Αναρτήθηκαν (ή πρόκειται να) στη σελίδα της ΠΔΕ Κρήτης οι πίνακες με τα μετρήσιμα μόρια όλων των συναδέλφων που μετέχουν στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών εκπαίδευσης και ακολουθεί περίοδος πέντε ημερών για τις ενστάσεις.
Θεωρούμε δεδομένο ότι στις κατηγορίες μετρήσιμων μορίων που αφορούν το συγγραφικό έργο και τις εισηγήσεις σε συνέδρια θα υπάρξουν προβλήματα δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να μοριοδοτηθούν όλα όσα οι υποψήφιοι επικαλούνται καθώς δεν υπήρχαν σε όλους τους φακέλους επαρκή δικαιολογητικά. (π.χ. υπήρχε εξώφυλλο βιβλίου χωρίς όμως να αναγράφεται το isbn το οποίο υπάρχει σε εσώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή αναφέρονται εισηγήσεις σε συνέδρια αλλά δεν επισυνάπτονται τα πρακτικά τους κλπ).
Έτσι προκειμένου να υποστηρίξετε την όποια ένστασή σας σας αναφέρουμε τις απαιτήσεις ανά κατηγορία.

  Συγγραφικό έργο:

Φωτοαντίγραφο του Βιβλίου που να αναγράφεται το isbn, φωτοαντίγραφο του σελίδας του άρθρου σε περιοδικό που να φαίνεται το όνομα ή τα ονόματα του/των συντάκτη/ων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι πίνακες με τα μόρια των υποψήφιων Συντονιστών εκπαιδευτικού έργου( συνεχής ενημέρωση)
 Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων:

Είναι προφανές ότι πρέπει να προσκομιστούν αντίγραφα των πρακτικών των συνεδρίων από τα οποία να προκύπτει ότι έχει γίνει εισήγηση και όχι μόνο οι βεβαιώσεις.

 Συμμετοχή σε έρευνες – Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ:

Απαραίτητο είναι να υπάρχουν συμβάσεις έργου που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή σε έρευνες ή την ανάληψη διδακτικού έργου και όχι απλές βεβαιώσεις.

 Επιμορφώσεις

Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες βεβαιώσεις πρέπει να αναγράφουν ακριβώς τις ώρες διάρκειας της επιμόρφωσης, όπου αυτό είναι απαραίτητο για τη μοριοδότηση.

 Λίγα λόγια για τη διαδικασία και το ρόλο μας ως αιρετά μέλη του Συμβουλίου.

Είναι θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι ο τρόπος συγκρότησης του συμβουλίου (διορισμένος περ. Διευθυντής και διορίσμενα μέλη) αποδεικνύουν την απόφαση της κυβέρνησης να ελέγξει απολύτως τη διαδικασία. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι απουσιάζει από τη σύνθεση του Συμβουλίου μέλος ΔΕΠ του ΠΤΔΕ ή του ΠΤΝ τη στιγμή που οι συντονιστές που θα επιλεγούν θα συντονίζουν το εκπαιδευτικό έργο!!! Φαίνεται ότι στα συγκεκριμένα τμήματα δεν υπήρχαν πρόθυμα μέλη ΔΕΠ.
Αντιλαμβανόμαστε, τις προθέσεις και τη σκοπιμότητα, αλλά και το έργο που θέλουν να παίξουν, που όμως σας διαβεβαιώνουμε όλους ότι δε θα μας έχει απλούς θεατές!
Οι αιρετοί της ΔΗΣΥ θα διασφαλίσουμε την αξιοπιστία της διαδικασίας, την πιστή τήρηση όσων προβλέπονται από τη νομοθεσία και την απόλυτη διαφάνεια σε κάθε βήμα της.
Θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο το θεσμικό κύρος και το ειδικό βάρος του Συμβουλίου επιλογής και θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε πρόθεση ή ενέργεια παρεκτροπής, από όπου κι αν προέρχεται.

Θα εξασφαλίζουμε τους όρους αξιοπρέπειας και προσωπικού κύρους όλων των υποψηφίων συναδέλφων μας.

Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια με τις δυνατότητες που μας αναλογούν στο συλλογικό όργανο, ώστε να γίνουν, αν και όσο γίνεται σε αυτό το περιβάλλον, αξιοκρατικές και αντικειμενικές επιλογές, αντιμετωπίζοντας ισότιμα και δίκαια όλους τους συναδέλφους μας.

Η προσπάθειά μας είναι ασυμβίβαστη, δυναμική και ελπίζουμε να γίνει και αποτελεσματική.
Από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να επιλεγούν αυτοί που πραγματικά θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου κοινωνικού σχολείου.

Χανιά 20 Ιουλίου 2018

Νεκτάριος Πετράκης     Μαρινάτος Γιάννης

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *