Φάκελοι μαθήματος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Δημοτικό

Διάδωσέ το

Φάκελοι μαθήματος για τη Διδασκαλία Θρησκευτικών

Σύμφωνα με τις οδηγίες που υπογράφει η Υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη για τη διδασκαλία των μαθημάτων στο Δημοτικό σχολείο (δείτε εδώ όλες τις οδηγίες και την ύλη) στο μάθημα των Θρησκευτικών  για το έτος 2019-2020, θα ισχύσουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στελέχη εκπαίδευσης: Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιλογή τους.

Οι Φάκελοι Μαθήματος στηρίζονται στο προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ ή αναγράφεται στους Οδηγούς Εκπαιδευτικού, που υποστηρίζουν τα νέα ΠΣ, και αποτελούν έντυπο προσωρινό υλικό για τον μαθητή/μαθήτρια. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για εγχειρίδια δοκιμιακού τύπου, τα οποία προσφέρουν στους μαθητές έτοιμη τη θρησκευτική γνώση για απομνημόνευση, αλλά για συλλογές διδακτικών υλικών συμβατών προς τη μεθοδολογία των νέων ΠΣ. Δηλαδή, περιέχουν προτεινόμενες πηγές, στις οποίες μπορούν να στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις διδακτικές δραστηριότητες του μαθήματος. Οι Φάκελοι Μαθήματος περιέχουν προτεινόμενα υλικά, η αξιοποίηση των οποίων εναπόκειται στη διδακτική ευχέρεια του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΣ και του Οδηγού Εκπαιδευτικού. Μάλιστα, είναι δυνατό να επιλέγονται ως προς τη σειρά ή την ποσότητά τους αλλά και να εμπλουτίζονται από τους εκπαιδευτικούς και από τους μαθητές, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε τάξης και στο παιδαγωγικό πλαίσιο των νέων ΠΣ. Οι Φάκελοι Μαθήματος υποστηρίζουν την εφαρμογή των νέων ΠΣ. Προσφέρουν πηγές, απαραίτητες στον σύγχρονο, δημιουργικό, συνεργατικό και αποτελεσματικό τρόπο διδασκαλίας, που είναι όμως προτεινόμενες, απελευθερώνοντας, έτσι, τον εκπαιδευτικό, και τον μαθητή/τρια από τις δεσμεύσεις του γνωσιοκεντρικού διδακτισμού. Επιτρέπουν αλλά και ενθαρρύνουν την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους διδάσκοντες για τον σχεδιασμό της πορείας διδασκαλίας – μάθησης, καθώς επίσης την επιλογή των κατάλληλων διδακτικών μέσων και υλικών, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τις ικανότητες και δεξιότητες όλων των μαθητών. Οι Φάκελοι Μαθήματος στα Θρησκευτικά είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου (Διαδραστικά βιβλία) και στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π., καθώς επίσης έχουν ήδη εκδοθεί και διανεμηθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στα σχολεία και στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους 2017-18.

Δείτε επίσης

Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Διάδωσέ το Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ανοίγει συζητήσεις από τη …

2 Σχόλια

  1. Η νυν κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά την συνέχιση του αντισυνταγματικού αίσχους της προκατόχου της. Ας τα βλέπουν αυτά όσοι Χριστιανοί εμπιστεύτηκαν την Νέα Δημοκρατία.

  2. ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ?ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΗΡΕ ΣΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΕΧΥΣΕ ΤΟΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΑΠΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΣΧΙΣΘΗΚΕ Η ΓΗ ΑΝΟΙΞΑΝΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΑΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΕΛΙΩΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΝΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΑ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ ΨΥΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΤΡΕΦΕ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΧΗΡΟ ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΗ ΓΥΝΑΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΠΕΙΡΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΘΕΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΠΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙΣΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *