ΦΕΚ: Έκδοση ψηφιακού αποσπάσματος απολυτήριων τίτλων σχολικών μονάδων Δ.Ε.

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  για την έκδοση, χορήγηση και ψηφιοποίηση απολυτήριων τίτλων, αποδεικτικών απόλυσης, αποδεικτικών ή πιστοποιητικών σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και βεβαιώσεων, πιστοποιητικών ή αποσπασμάτων αυτών, με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.).

 Για την έκδοση βεβαιώσεων, πιστοποιητικών ή αποσπασμάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ):

1. Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο – χρήστης αιτείται την έκδοση των εγγράφων της παρ. 3 του άρθρου 1, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της  Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.). 

  1. Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο – χρήστης  εισέρχεται στην ως άνω ηλεκτρονική εφαρμογή, κατόπιν  αυθεντικοποίησής του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 24 του ν. 4727/2020. 
  2. Οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά ή τα αποσπάσματα  που εκδίδονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, σύμφω να με το άρθρο 27 του ν. 4727/2020, φέρουν μοναδικό  αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και προηγμένη ή  εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
  3. Αρμόδιος φορέας για τη βεβαίωση της ακρίβειας της  αποτύπωσης της ως άνω εξαγωγής των δεδομένων στο  μορφότυπο ηλεκτρονικού εγγράφου που δημιουργείται  και χορηγείται στο ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο –  χρήστη, είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
  4. Τα έγγραφα της παρ. 1 αναρτώνται και τηρούνται  στη θυρίδα του φυσικού προσώπου – χρήστη, σύμφωνα  με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 του ν. 4727/2020 και την  υπό στοιχεία 5620/26.2.2021 απόφαση του Υπουργού  Επικρατείας (Β’ 849). 
  1. Η επαλήθευση του περιεχομένου των εγγράφων  της παρ. 1 από κάθε λήπτη γίνεται μέσω της υπηρεσίας  επαλήθευσης που παρέχεται από την ΕΨΠ με τη χρήση  του μοναδικού αναγνωριστικού αριθμού επαλήθευσης,  σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 27 του ν. 4727/2020. 
  2. Οι φορείς του δημοσίου τομέα δύνανται, με βάση  τον μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, να  επαληθεύουν την εγκυρότητα των στοιχείων που περιέχονται στα εκδοθέντα, σύμφωνα με την παρ. 1, έγγραφα. 
  3. Σε περίπτωση που, κατά τη διαδικασία αίτησης  έκδοσης εγγράφων σύμφωνα με το παρόν, τα στοιχεία  του αιτούντος φυσικού προσώπου – χρήστη στο Π.Σ.  «myschool» δεν επαληθευθούν, το τελευταίο επικοινωνεί  με τη σχολική μονάδα αποφοίτησης. 
  4. Για τον σκοπό της άντλησης των αναγκαίων στοιχείων και δεδομένων για την έκδοση των εγγράφων  της παρ.  1 του παρόντος, η ηλεκτρονική εφαρμογή  δια συνδέεται, με τη χρήση διαδικτυακής υπηρεσίας, με  το Π.Σ. «myschool» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της  Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., σύμφωνα με τα άρθρα 47 του ν. 4623/2019  και 84 του ν. 4727/2020.

Τύπος και περιεχόμενο αποσπασμάτων 

  1. Τα αποσπάσματα των εγγράφων του άρθρου 1 της  παρούσας ως προς τον τύπο φέρουν: το εθνόσημο, την  ονομασία του φορέα έκδοσης, την ονομασία του φορέα  που βεβαιώνει το ακριβές των δεδομένων – στοιχείων,  μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και την  προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του  Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και την  ημερομηνία έκδοσης. 
  2. Τα αποσπάσματα των εγγράφων του άρθρου 1 της  παρούσας ως προς το περιεχόμενο εμπεριέχουν τα εξής  στοιχεία: ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, ονοματεπώνυμο πατέρα και μητέρας, έτος γέννησης του/ της μαθητή/τριας, σχολικό έτος παρακολούθησης, τάξη,  όνομα σχολικής μονάδας (που εξέδωσε την πράξη από λυσης), ονομασία ομάδας προσανατολισμού για το Γενικό Λύκειο ή ειδικότητας του τομέα για το Επαγγελματικό  Λύκειο, αριθμό και ημερομηνία Πράξης απόλυσης και  τον Γενικό Βαθμό Απολυτηρίου/Γενικό Μέσο Όρο ή τον  Μέσο Όρο των Βαθμών Ετήσιας Επίδοσης των μαθημά των ειδικότητας (Πτυχίο). 
  3. Στην παρούσα προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής τέσσερα (4) παραρτήματα (i,  ii, iii, iv) με πρότυπους μορφότυπους ηλεκτρονικών  εγγράφων για τα αποσπάσματα απολυτηρίων τίτλων  Γυμνασίου, Λυκείου, Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου  και απολυτηρίου τίτλου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.).

Διαβάστε εδώ την απόφαση με τα παραρτήματα

Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου 

Προκήρυξη Π.Μ.Σ. “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” 2021-22

Προκήρυξη Π.Μ.Σ. “Κοινωνική Πολιτική 2021-22″

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *