Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάταξη στη Βουλή: Το “τέλος” των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών;

Διάδωσέ το

 

Εφόσον δεν είναι δυνατή μετά την εκλογική διαδικασία η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης εκπροσώπων ή μη ικανού αριθμού μελών,  αυτά συγκροτούνται με αντικατάστασή τους από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη στο άρθρο 123 του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και προμηνύει πιθανά το “τέλος” των αιρετών των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις  πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές περιορίστηκε σε μονοψήφιο ποσοστό  και η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την παραίτηση όλων των εκλεγμένων από τις εκλογές – παρωδία, όπως τις χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της. Από την πλευρά της η ΔΟΕ έκανε λόγο για ηχηρό ράπισμα στην αλαζονεία και τις γκεμπελικές μεθοδεύσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.  μετά τα συντριπτικά ποσοστά αποχής  στις εκλογές και ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. δια ροπάλου προσπάθησε να επιβάλει την ηλεκτρονική «δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Ενδιαφέρον θα έχει στη συνέχεια η στάση και η θέση που θα λάβουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς και οι παρατάξεις όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διάταξη και νέες συνθέσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο 123 άλλα και το άρθρο 112 το οποίο  αναφέρεται σε ζητήματα σύστασης υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών.

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *