ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού

Διάδωσέ το

Δ. Μπράτης

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού

Επειδή πολλή σύγχυση επικρατεί το τελευταίο διάστημα,σχετικά με τα δώρα,σύγχυση που σκόπιμα και για ευνόητους λόγους επιτείνουν δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων(π.χ.υφυπουργός Πετρόπουλος),σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Στη συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών κ.Τσακαλώτο,ο υπουργός ωμά και ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λύσει το θέμα με πολιτική απόφαση,αλλά θα περιμένει την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για να αποφασίσει,αδειάζοντας έτσι τον υφυπουργό εργασίας Πετρόπουλο,ο οποίος δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα χορηγήσει σε όλους τα δώρα ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι.

2.Σήμερα ο κ.Τσακαλώτος άδειασε για μια ακόμη φορά τον κ.Πετρόπουλο ,που με δηλώσεις του άφηνε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να χορηγήσει δώρο Πάσχα 200 ή 250 ε ,δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε ,ως αρμόδιος υπουργός.

3.Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Πετρόπουλος είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστος κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά,γι αυτό και δεν πρέπει να λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας τις δηλώσεις του .Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα μιλάει για αυξήσεις στις συντάξεις,τη στιγμή που τσεκουρώνονται μέχρι και 40%.

4.Πριν τις 18 του Απρίλη ,που θα γίνει η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ-η οποία πιθανόν να εξετάσει και το θέμα των δώρων-δεν αναμένεται δημοσιοποίηση της απόφασης.Υπενθυμίζω ότι η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ έθετε ως ασφαλές χρονικό διάστημα για την άσκηση αγωγών το τέλος του Μάρτη,κόντρα στα διάφορα δικηγορικά γραφεία που πίεζαν για άσκηση προσφυγών μέχρι την 1η του Φλεβάρη.

Τέλος,επειδή πολλά θα δημοσιεύονται αυτό το διάστημα για τα δώρα καλό είναι να διαβάζετε και να δίνετε βάση στις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μεταθέσεις 2019 με βάση τα πραγματικά κενά (ενημερωτικό)

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *