ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίδομα ευθύνης στελεχών εκπαίδευσης: Αναδρομικά θα καταβληθεί η αύξηση.

Διάδωσέ το

μισθολογικό κλιμάκιο

Αναδρομικά πρόκειται να καταβληθεί η αύξηση στο επίδομα ευθύνης, για όσα στελέχη τη δικαιούνται, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τα επιδόματα των στελεχών στο άρθρο 19 “Μισθολογικές διατάξεις” του ν.4547/18 . 

Ειδικότερα με τη δημοσίευση του νόμου, από τις  12/6/2018, δικαιούνται αύξηση στο επίδομα ευθύνης ορισμένοι Διευθυντές Σχολείων( σύμφωνα με τα νέα κριτήρια προσδιορισμού του επιδόματος) και  όλοι οι Προϊστάμενοι μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις παρακάτω νέες προβλέψεις:

1.  Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), δημόσιων Ι.Ε.Κ., Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων, τετραθέσιων και άνω γενικών και ειδικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και Εργαστηριακών Κέντρων, διακόσια πενήντα (250) ευρώ ή, εφόσον τα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τριάντα (30) τουλάχιστον μαθητές, τριακόσια (300) ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυξάνεται το επίδομα θέσης για προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων, 1/θ, 2/θ και 3/θ Δημοτικών Σχολείων

Το επίδομα θέσης  Διευθυντή Σχολικής μονάδας δεν εξαρτάται πλέον από τον αριθμό  τμημάτων αλλά από τον αριθμό μαθητών.Έτσι  για παράδειγμα, διευθυντής 6/θ δημοτικού σχολείου, που παίρνει  250 ευρώ επίδομα ευθύνης, τώρα θα πάρει 300 ευρώ, αν οι μαθητές στο σχολείο του είναι πάνω από 120.

2.Προϊστάμενοι μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Το fresh-education.gr θα σας ενημερώσει για το πώς θα καταβάλλεται το επίδομα σε Διευθυντές Σχολείων που ο μαθητικός τους πληθυσμός είναι οριακά πάνω από 120 και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους μπορεί να αυξομειώνεται. 

Τι προβλέπεται για το επίδομα ευθύνης  στα νέα στελέχη

Η ισχύς του άρθρου 19 ως προς το επίδομα θέσης ευθύνης που καταβάλλεται στους Οργανωτικούς Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α., αρχίζει από την επιλογή και τοποθέτησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Έως τη λήξη της θητείας τους, σύμφωνα με τις παραγράφους 11 και 12 του άρθρου 20, οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και οι υπεύθυνοι των Κ.Π.Ε. λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης που προβλέπεται στην περίπτωση β’ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015, όπως ισχύει μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα 15 νέα καθήκοντα που θα έχει ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων στα σχολεία

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *