ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Με το επόμενο νομοσχέδιο θα κάνουμε το σχολείο πιο ελεύθερο και πιο αυτόνομο

Διάδωσέ το

“Το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας θα αφορά στην αποκέντρωση του εκπαιδευτικού  συστήματος, για να κάνουμε το σχολείο πιο ελεύθερο και πιο αυτόνομο”, είπε η η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα.

Παράταση σχολικού έτους

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος , άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας  “Τα εξετάζουμε όλα και πάντα σε συνεργασία με το ΙΕΠ και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να δούμε τι μέτρα θα χρειαστούν για την σωστή κάλυψη της ύλης, όλα είναι στο τραπέζι”, σημείωσε η ίδια.

Κρούσματα στα σχολεία

Για την ενδοσχολική διασπορά η υπ. Παιδείας παρέπεμψε στη φράση που είπε η κ. Παπαευαγγέλου  “ότι τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία αλλά την παρακολουθούν”.  Όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία, ασφαλώς θα έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, τόνισε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αυτονομία σχολικής μονάδας – Νέο νομοσχέδιο

Η κ. Κεραμέως επίσης προανήγγειλε ότι  το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το  Υπουργείο Παιδείας θα αφορά στην αποκέντρωση του εκπαιδευτικού  συστήματος, για να κάνουμε το σχολείο πιο ελεύθερο και πιο αυτόνομο, σημειώνοντας ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ένα από τα πιο συγκεντρωτικά στην Ευρώπη.

Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, η υπουργός εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *