Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράλληλη φοίτηση σε Πανεπιστήμια. Ερώτημα του ΥΠΠΕΘ στο ΝΣΚ

Διάδωσέ το

www.fresh-education.gr
Γνωμοδότηση του ΝΣΚ στα ερωτήματα εγγράφου του ΥΠΠΕΘ με ημερομηνία 15-2-2108  για την παράλληλη φοίτηση σπουδαστή σε ΑΕΙ σε προπτυχιακό επίπεδο.

Τα ερωτήματα:

1.Με αφορμή περίπτωση εκπαιδευτικού του κλάδου ΠΕ70-δασκάλων ο οποίος είναι κάτοχος τριών τίτλων σπουδών ως προς την απόκτηση των οποίων τίθενται ζητήματα παράλληλης φοίτησης, καθώς αυτός εισήχθη σε ΤΕΦΑΑ με εισιτήριες εξετάσεις το έτος 1984 ενώ από το 1983 φοιτούσε σε Σχολή Νηπιαγωγών και το έτος 1985 κατετάγη σε Παιδαγωγική Ακαδημία ως πτυχιούχος Νηπιαγωγός, ερωτάται εάν επιτρέπεται παράλληλη φοίτηση σε δύο σχολές σε προπτυχιακό επίπεδο, σε περίπτωση που η εισαγωγή στη δεύτερη σχολή έγινε κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων και όχι με γενικές εξετάσεις.

Για την περίπτωση αρνητικής απάντησης στο ως άνω ερώτημα, περαιτέρω, εάν, τίθεται ζήτημα ακυρότητας της δεύτερης εγγραφής και του τίτλου σπουδών που αποκτάται εντευθεν.

2.Εάν το πρόσωπο το οποίο φοιτεί σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ΑΕΙ επιτρέπεται να εισαχθεί παράλληλα σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ

 Περίληψη της γνωμοδότησης για την παράλληλη φοίτηση 

Δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε προπτυχιακό επίπεδο σε περίπτωση εισαγωγής με το σύστημα των γενικών εξετάσεων και όχι επί κατάταξης πτυχιούχων άλλων Σχολών ή Τμημάτων. Ειδικότερα ζητήματα σε σχέση με ιστορικό το οποίο ανάγεται σε χρόνο πριν την ισχύ του άρθρου 2 παρ. 9 του ν. 1771/1988.

Η απαγόρευση παράλληλης φοίτησης αφορά και φοίτηση σε προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ. Επίδομα, εξέλιξη( γνωμοδότηση)

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Πρώτο σχόλιο

  1. Τι συμβαίνει όμως με την παράλληλη φοίτηση σε ΑΕΙ και σε σχολή χορού (πχ ΚΣΟΤ, ΕΛΣ);

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *