ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιστοποίηση ΤΠΕ στο Β1 και χωρίς Α΄ επίπεδο. Θα γίνει και Α΄ επίπεδο. Η επίσημη ανακοίνωση

Διάδωσέ το
Β1 επίπεδο
Πιστοποίηση ΤΠΕ στο Β1 και χωρίς Α΄ επίπεδο. Θα γίνει και Α΄ επίπεδο. Η επίσημη ανακοίνωση

Ήδη το fresh-education.gr   σας ενημέρωσε για τη δυνατότητα που θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που δε διαθέτουν πιστοποίηση ΤΠΕ στο Α επίπεδο να κάνουν αίτηση σε προγράμματα επιμόρφωσης για πιστοποίηση ΤΠΕ Β1 επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σημαντικό! Επιμόρφωση στο Β1 επίπεδο ΤΠΕ και χωρίς πιστοποίηση Α’ επιπέδου

Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος σε μεταγενέστερο χρόνο θα δοθεί η δυνατότητα πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ και αξιοποίησή της από τους εκπαιδευτικούς (πχ. μοριοδότηση).

Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης
Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος»
Πράξη: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)»
του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2014-2020).

Περιγραφή της Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., στην οποία αφορούν τα επιμορφωτικά προγράμματα της παρούσας Πρόσκλησης, συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α’ επίπεδο Τ.Π.Ε.), με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ19/202, καθώς και τους επιμορφωτές Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που είναι ενταγμένοι στα σχετικά μητρώα παλαιότερων πράξεων επιμόρφωσης σε βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν (λόγω τεχνικών και διαχειριστικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει) να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στην Πράξη εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε., κατ’ εξαίρεση για την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δίδεται επιπρόσθετα δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που κατά την κρίση τους διαθέτουν βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε., δηλαδή διαθέτουν την ουσιαστική προϋπόθεση για την παρακολούθηση του προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς θα επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα, θα δοθεί η δυνατότητα πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ και αξιοποίησή της από τους εκπαιδευτικούς (πχ. μοριοδότηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *