ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεδριάσεις εκπαιδευτικών τάξης και γονέων για μαθητές που θέλουν υποστήριξη( Ε.Π.Ε)

Διάδωσέ το

υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Πολλές είναι οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος 4547/2018 στη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Σε διάφορα άρθρα του προβλέπονται συνεδριάσεις εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό: της διδασκαλίας, δράσεων, επιμορφώσεων, προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου κ.ά. (Δείτε εδώ όλες τις ομάδες)

Η λειτουργία μιας νέας ομάδας συνεργασίας, για το σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε)  μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη, προβλέπεται στο άρθρο 11 παρ.2.

Στην ομάδα αυτή θα συμμετέχει ο εκπαιδευτικός της τάξης, που έχει μαθητή που χρειάζεται υποστήριξη, καθώς και οι γονείς τους μαθητή.

Η ομάδα αυτή ονομάζεται: Ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών

Τι είναι η Ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών σύμφωνα με τον 4547/18

Ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών

Στις σχολικές μονάδες, την ευθύνη για τη σύνταξη και την υλοποίηση του βραχυχρόνιου προγράμματος παρέμβασης, την εξειδίκευση των βασικών αξόνων των Ε.Π.Ε.(Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Παρέμβασης) των μαθητών, όπως αυτοί περιγράφονται από τα Κ.Ε.Σ.Υ. στις εκθέσεις αξιολόγησης, σε συγκεκριμένους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, καθώς και την υποστήριξη και παρακολούθηση της εκπαιδευτικής και ψυχοκοινωνικής πορείας των μαθητών, έχουν οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Στις σχολικές μονάδες που δεν λειτουργεί Ε.Δ.Ε.Α.Υ., η αρμοδιότητα αυτή ανήκει σε ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών, η οποία υποστηρίζεται στο έργο της από το Κ.Ε.Σ.Υ. και η οποία συγκροτείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και αποτελείται από τον διευθυντή ή τον υποδιευθυντή του σχολείου, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος.

Στις συνεδριάσεις των ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και οι ίδιοι οι μαθητές όπου αυτό καθίσταται εφικτό, για την κατάθεση απόψεων για το σχεδιασμό Ε.Π.Ε. και για κάθε άλλη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

Ποιες είναι οι νέες συσκέψεις και ομάδες εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *