Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία;

Διάδωσέ το

εγγραφές νηπίων

Για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την σχολική χρονιά (2019-2020), έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 6/8, στην ΕΡΤ.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9.00 το πρωί.

Όπως, επίσης είπε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και  το σχολικό ωράριο  θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ακόμη ο Υπουργός ανέφερε ότι η πρωινή ζώνη θα επεκταθεί μέχρι τις 9.00 για εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

5 Σχόλια

  1. Πολύ σημαντική αλλαγή με ουσιαστικό αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται προσθήκη 45′ λεπτών μετά τις 4.00 αλλά διεύρυνση του υποχρεωτικού ωραρίου για όλους τους μαθητές μέχρι τις 15.00 για ένα ολοκληρωμένο σχολικό πρόγραμμα.

  2. Κατερίνα Μπαλαφουτη

    Σωστή σκέψη. Διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς αλλά και μαθητές που διαβάζουν μέχρι αργά το βράδυ.

  3. Μαρία Στέλλα Αλούπη

    Χαρμολύπη.
    Φτασαμε στη βρύση αλλά δε θα πιούμε νερό:
    Οι μελέτες δείχνουν (περίπου) οτι μόνο τα μωρά είναι φυσιολογικό να ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί.
    Κανονικά, τα Δημοτικάκια καλό είναι να αρχιζουν σχολείο το νωρίτερο κατά τις 9, τα γυμνασιόπεδα κατά τις 10 και τα λυκειοπαιδα κατα τις 11. (Βασικά τότε πρέπει να ξυπνάνε, οχι να ειναι ήδη στο σχολειο, αλλά τέλος πάντων).

    Το θεμα είναι λοιπόν ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ τα παιδιά (και οι μεγάλοι) ΜΕΧΡΙ τις παραπάνω ώρες. ΟΧΙ ΝΑ ΞΥΠΝΆΝΕ ΧΑΡΑΜΑΤΑ όπως πριν, επειδή δουλεύουν οι γονείς τους ΑΛΛΑ να αρχιζουν αργότερα μαθημα, πράγμα που θα παρατείνει κουραστικά τη σχολική τους μέρα!

  4. Να δω σε πώς θα κάνουμε μάθημα μέχρι τις 2 ή τις 3 με καύσωνα, σε κτίρια χωρίς μόνωση που γίνονται καμίνια; Να δω που θα κάνουν τα παιδιά τα τελευταία διαλείμματα (μετά τις 12) και που και τι θα τρώνε;
    Στο εξωτερικό που έχει πολύ διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες πολύ λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας, χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και σχολεία που έχουν και κλειστές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων γιατί με το κρύο δεν μπορούν να κάνουν διάλειμμα έξω), και τραπεζαρία (συχνά δε και μάγειρα για την προετοιμασία των γευμάτων) ίσως και να μπορεί να εφαρμοστεί, εδώ θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *