ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΕΝ: Αξιολόγηση made by ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Διάδωσέ το
Ανάληψη υπηρεσίας
Αξιολόγηση made by ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το Υπουργείο Παιδείας, με βάση τις διατάξεις του 4547/18 για τις «νέες δομές στην εκπαίδευση», θα προωθήσει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός – αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, συνέντευξη, αξιολόγηση σε ετήσια βάση του διευθυντή από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, με ανώνυμα ερωτηματολόγια, ενσωμάτωση της απεργοσπαστικής τροπολογίας Γεροβασίλη -που ψήφισε η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ-, που προβλέπει ότι κάθε εκπαιδευτικός που δεν θα αξιολογήσει δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για θέση ευθύνης), με την τακτική της διαμόρφωσης της, κατά ΟΟΣΑ ,«κουλτούρας αξιολόγησης».

Το Υπουργείο σχεδιάζει να μας καταστήσει όλους αξιολογητές, για να μας μετατρέψει σε αξιολογούμενους σε επόμενη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τρεις φορές θα αξιολογούν τον Διευθυντή τους οι εκπαιδευτικοί

Παράλληλα ενισχύει τον ρόλο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. (Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ) για την εξωτερική αξιολόγηση του συνόλου του εκπαιδευτικού συστήματος, τη μεταφορά και επέκταση στην εκπαίδευση των διατάξεων του ν. 4369/16 (Βερναρδάκη), ενώ ταυτόχρονα διατηρεί σε ισχύ το Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και το ν. 4354/15 (μισθολόγιο), που προβλέπουν τη σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και, επίσης, τις απολύσεις.

Στη διαδικασία Αξιολόγησης, θα εμπλέκονται το Σχολικό Συμβούλιο (Δήμος, γονείς), ο Σύλλογος Διδασκόντων με πολλαπλές συνεδριάσεις και δυνατότητα παρακολούθησης από ειδικούς και στελέχη του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Οι εκθέσεις αποτίμησης θα κοινοποιούνται στο οικείο ΠΕ.ΚΕ.Σ, στο ΙΕΠ και στο Υπουργείο και στο σχολείο θα επιστρέφουν παρατηρήσεις και εισηγήσεις μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Όταν αυθαίρετες και λανθασμένες προσωπικές ερμηνείες των νόμων επιβάλλονται στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Φυσικά τα μέτρα αυτά έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Με τραγικά αποτελέσματα. Οδήγησαν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων με όρους ανταγωνισμού και επιχειρηματικότητας, σε κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων. Κατέστρεψαν το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Απόσπασμα από την  εκλογική διακήρυξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΕΝ)

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *