ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση μόνιμης κατοικίας πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να καταθέσουν οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Διάδωσέ το

Ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Εγγραφή στο Γυμνάσιο μαθητών που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο- Τι πρέπει να κάνουν οι Διευθυντές Δημοτικών σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Το fresh-education.gr  σας ενημερώνει ότι  έχει αλλάξει εντελώς η διαδικασία για την εγγραφή  στο Γυμνάσιο των μαθητών/τριών που αποφοιτούν από το Δημοτικό σχολείο

Συγκεκριμένα η διαδικασία για την εγγραφή στο Γυμνάσιο σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση αριθμ. 79942/ΓΔ4 ΦΕΚ 2005- 31/5/2019 , με θέμα:  «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» θα γίνεται ως εξής:

1. Ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας της ΣΤ΄τάξης καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.
2.Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού καταρτίζει πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών που θα πάνε στο Γυμνάσιο.
3.Ο πίνακας αποστέλλεται στο/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
4.Ο/η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφαση του/της το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  N. Κεραμέως: Θα προκύψει ανάγκη στοχευμένης ανακατανομής των προγραμμάτων και των ωραρίων
 5.Ο/η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποστέλλει τους συμπληρωμένους πίνακες στα Δημοτικά σχολεία, μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
6.Οι Διευθυντές των Δημοτικών ενημερώνουν τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών και διαβιβάζουν τους απολυτήριους τίτλους τίτλοι υπηρεσιακώς στα Γυμνάσια εγγραφής και επί αποδείξει

Συγκεκριμένα στο άρθρο  9 της Υπουργικής απόφασης προβλέπονται τα εξής:

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφαση του/της το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών, σύμφωνα με το άρθρο 12 της παρούσας και μόνο για τα δημόσια Γυμνάσια, και αποστέλλει τους συμπληρωμένους πίνακες στα Δημοτικά σχολεία, μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών και να διαβιβαστούν οι απολυτήριοι τίτλοι υπηρεσιακώς στα Γυμνάσια εγγραφής και επί αποδείξει. Οι μαθητές/τριες που έχουν αποφοιτήσει από το Δημοτικό πριν από την έκδοση του π.δ. 739/1980 (Α’ 184), καταθέτουν τον πρωτότυπο απολυτήριο τίτλο που τους έχει παραδοθεί, απευθείας στο Γυμνάσιο στο οποίο δικαιούνται να εγγραφούν.

Για άμεση ενημέρωση βρείτε τη σελίδα του fresh education στο f/b εδώ

Το  fresh-education.gr  σας  έχει ενημερώσει ότι η διαδικασία για την εγγραφή στο Γυμνάσιο έχει υποστεί ήδη δύο τροποποιήσεις μέσα στο 2018 (Διαβάστε εδώ τις τροποποιήσεις)

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Πρώτο σχόλιο

  1. Δεν ξέρω κανένα Δημοτικό που να το εφήρμοσε. Θα το θυμηθούν τον Μάιο ή θα το έχουν αλλάξει εν τω μεταξύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *