ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα στην Ιστορική Έρευνα

Διάδωσέ το
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορική Έρευνα»

Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορική Έρευνα» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορική Έρευνα»

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Ιστορική Έρευνα είναι ο επιστημονικός κλάδος της Ιστορίας με τις τρεις ειδικεύσεις του, ήτοι

α) την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Ιστορία,

β) τη Βυζαντινή και Μεσαιωνική Ιστορία και

γ) τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορική Έρευνα» στις εξής ειδικεύσεις:

α) Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας,

β) Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας και

γ) Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στους τριάντα (30) μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες ετησίως (δέκα ανά ειδίκευση).
Ο τρόπος επιλογής των εισακτέων, η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής, καθορίζονται στον οικείο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών, ο οποίος έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ (συνεδρίαση με αριθμό 2958/12 και 13-4-2018) και αναφέρονται στην προκήρυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Χωρίς δίδακτρα μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής

Το Π.Μ.Σ. θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Δεν προβλέπονται τέλη φοίτησης για τους φοιτητές του ΠΜΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *