Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής Σπουδών Δ.Ε: Είμαστε κι εμείς σοκαρισμένοι με αυτό το θέμα

Διάδωσέ το

Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

“Είμαστε πραγματικά κι εμείς οι ίδιοι πάρα πολύ σοκαρισμένοι με αυτό το θέμα και είναι προφανές ότι αρχή του Υπουργείου κι ολόκληρου του σχολικού συστήματος είναι ο γονιός που θα φέρει το παιδί του μια χαρά το πρωί να το πάρει πίσω μια χαρά το μεσημέρι”

Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Έχει ήδη παραγγελθεί ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πώς συνέβη αυτό και ποια ήταν η αντίδραση των παραγόντων του σχολείου,  αν ήταν σωστή, και για να αποφευχθεί, και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, είπε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Σπουδών του υπουργείου Παιδείας Σπύρος Κωνσταντάτος.

“Είμαστε πραγματικά κι εμείς οι ίδιοι πάρα πολύ σοκαρισμένοι με αυτό το θέμα και είναι προφανές ότι αρχή του Υπουργείου κι ολόκληρου του σχολικού συστήματος είναι ο γονιός που θα φέρει το παιδί του μια χαρά το πρωί να το πάρει πίσω μια χαρά το μεσημέρι κι αυτό το βάζουμε πριν από τα παιδαγωγικά συστήματα, πριν από τα προγράμματα, πριν από τις γνώσεις, πριν απ’ οτιδήποτε άλλο”.

Πηγή: www.ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών: Δύο τρόποι να βρεθούν και να εκτυπωθούν

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *