ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ. Κουτσούμπας.: «Ξεζούμισμα» σπουδαστών με τα μεταπτυχιακά για να συμπληρωθεί το βιογραφικό

Διάδωσέ το

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και την απάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

…..Θέλετε ακόμα να μιλήσουμε για δίδακτρα;

Επί ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκαν και λειτουργούν τα περισσότερα μεταπτυχιακά με δίδακτρα που είχαμε ποτέ στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Με τόσα νέα τμήματα που συγκροτούνται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι προφανές ότι το «ξεζούμισμα» των φοιτητών για να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές, μπας και συμπληρώσουν το βιογραφικό τους και βρουν πρόσκαιρα μια θέση στον σκοτεινιασμένα ήλιο της αγοράς εργασίας, θα φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Αλλά εδώ η Κυβέρνηση έχει βάλει πλέον στα γεμάτα στην ατζέντα και τα προπτυχιακά με δίδακτρα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζονται τα πρώτα τέτοια προγράμματα σε ελληνικά πανεπιστήμια. Και τολμάτε να καμώνεστε για τους δήθεν υπερασπιστές του άρθρου 16. Τρομάρα σας! Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δύσκολα θα μπορούσαμε να βρούμε.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο προβλέπεται να λειτουργούν προγράμματα πρώτου κύκλου σπουδών απευθυνόμενα σε Έλληνες και ξένους φοιτητές, το κόστος των οποίων θα επωμίζονται οι ίδιοι…..

Κώστας Γαρβόγλου

Τώρα ως προς τα μεταπτυχιακά, κρατήστε, σας παρακαλώ, τα νούμερα.

Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά που έγιναν μετά τον νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2017 και που η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε ότι τινάζεται όλο το σύστημα στον αέρα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν μεταπτυχιακών.

Σε σχέση με αυτά που ήταν, αυξήθηκε κατά 25%. Επίσης, το 30% των φοιτητών όλων των μεταπτυχιακών δεν πληρώνει δίδακτρα.

Αυτό έγινε επί ημερών μας, λοιπόν, για να ξέρουμε λίγο τι λέμε.

Κοιτάξτε μην παραπλανούμε ότι υπάρχουν δίδακτρα σε προπτυχιακά, εκτός αν θέλετε να μην πληρώνουν δίδακτρα και όσοι έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί για το ένα τμήμα, που είναι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φιλοσοφική, το αγγλόφωνο, και αυτό του Διεθνούς Πανεπιστημίου λέει ότι τα άτομα που έρχονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πληρώνουν τέλη εγγραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διορίζονται 418 εκπαιδευτικοί, επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008( πίνακες)

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *