ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή (Οδηγός της δράσης )

Διάδωσέ το

 

Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή (Οδηγός της δράσης )

O θεσμός  του καθηγητή αναφοράς (Συμβούλου) εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και ήδη υλοποιείται σε πολλά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Βασικός σκοπός της δράσης είναι η συστηματική υποστήριξη των μαθητών στη σχολική ζωή και η δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα. 

Στόχοι  της καινοτομίας:

  • Να υποδεχθεί και να στηρίξει τους νεοεισερχόμενους μαθητές, ώστε η προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον να είναι ομαλή και ευχάριστη.
  • Να βελτιωθούν οι σχέσεις εκπαιδευτικών μαθητών, να αποφευχθούν οι συγκρούσεις, να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα.
  • Να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.
  • Να εντοπίσει τα ποικίλα προβλήματα που αναστέλλουν τη γνωστική πρόοδο των μαθητών.
  • Να συμβάλει στην αυτόβελτίωση του ίδιου του εκπαιδευτικού και στην αναβάθμιση του έργου που προσφέρει.
  • Να παρέμβει δραστικά παραπέμποντας μαθητές και γονείς σε δομές, όπως το ΚΕΔΔΥ και το ΚΕΣΥΠ, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα (π.χ. μη διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες, παραβατική συμπεριφορά, κλπ.) και να δικτυώσει το σχολείο και τις οικογένειες των μαθητών με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της κοινότητας.
  • Να δικτυώσει τη σχολική μονάδα με άλλες σχολικές μονάδες που υλοποιούν τη δράση και να προωθήσει την επικοινωνία  και  την  ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα τους.
  • Να προωθήσει το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Συμμετέχουν 9 Πιλοτικά Σχολεία:

1ο ΕΠΑ.Λ. Δάφνης, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής, 1ο  ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας, 3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου,  3οΕσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων, 1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας, 2ο  ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας, ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά, 1οΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον Οδηγό υλοποίησης της δράσης που ετοίμασε ο κ. Αριστείδης Τσιατούχας: Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή (Οδηγός) 

 omathimatikos.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Οργανωτικοί Συντονιστές στα 4 ΠΕΚΕΣ της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *