ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο και θα το παρουσιάσουμε αναλυτικά

Διάδωσέ το

 

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι στην αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία και τους  επόμενους μήνες αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς. Έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά δημόσια, είπε η υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτικό κανάλι

Πηγή: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Action24

Με portfolio και δύο αξιολογητές η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ετοιμάζεται από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Tα τρία  βασικά σημεία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή σύμφωνα με τον Ε.Τ. είναι:

  • Αξιολόγηση από δύο αξιολογητές (Διευθυντής σχολικής μονάδας και συντονιστής εκπαιδευτικού έργου)
  • Συνέντευξη του αξιολογούμενου
  • Ακαδημαϊκά προσόντα,  Ατομικός φάκελος-  portfolio

Το σενάριο των δύο αξιολογητών, του διευθυντή της σχολικής μονάδας και του συντονιστή Εκπαίδευσης στοχεύει στο να διατηρηθεί η αντικειμενικότητα, όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και να μην υπάρξουν φαινόμενα υποκειμενικής κρίσης που θα επιφέρουν αδικίες κατά τη διαδικασία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο οι παιδαγωγικές μέθοδοι του εκπαιδευτικού θα τεθούν στο… μικροσκόπιο.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς του υπουργείου, αν προκριθεί αυτό το σενάριο, είναι και συνέντευξη του εκπαιδευτικού από τους αξιολογητές.

Στην συνολική αξιολόγηση θα προστεθούν και τα τυπικά προσόντα του κάθε εκπαιδευτικού και θα υπάρχει portfolio για τον κάθε εκπαιδευτικό που θα αποτυπώνει την πορεία του, ακαδημαϊκά προσόντα και  επιμορφώσεις.

Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται και από τον νέο τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των στελεχών (διευθυντές σχολείων, διευθυντές εκπαίδευσης κ.λπ.)  καθώς και με ρυθμίσεις που θα δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία στη σχολική μονάδα.

«Καυτό καλοκαίρι» με νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *