ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Μεταθέσεις πολύτεκνων εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα

Διάδωσέ το

 

Επειδή για εμάς είναι πολύ σημαντικό το δημογραφικό και η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας περνάμε μια ειδική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί μετατίθενται κατά προτεραιότητα και από περιοχή σε περιοχή αλλά και εντός της ίδιας περιοχής ανέφερε σε συνέντευξη της η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο ρ/σ του ΑΠΕ Πρακτορείο 104.9 FM στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και την Σοφία Παπαδοπούλου και την Εκπομπή «Την ίδια ώρα»

Κεραμέως για Τριών Ιεραρχών: Το πρωί εορτασμός και μετά κανονικότατα το πρόγραμμα μαθημάτων

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι  “πάμε να απαντήσουμε σε βασικές ανάγκες που έχουν οι πολύτεκνοι και να στείλουμε ένα μήνυμα υπέρ  της προστασίας των πολύτεκνων οικογενειών”

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

4 Σχόλια

  1. Σε περιοχές που υπάρχει κόσμος με 15 και 20 χρόνια υπηρεσίας μακριά, έρχεται η υπουργός μας να δώσει λύση. Προτεραιότητα στον πολύτεκνο. Οι υπόλοιποι ας πεθάνουν στους δρόμους. Αντί να στηρίξει οικονομικά τις οικογένειες αυτες, θυσιάζει τους υπόλοιπους. Ωραία πράγματα.

  2. Σε όλες τις χώρες που σέβονται τον εαυτό τους, οι πολύτεκνοι στηρίζονται γενναία οικονομικά, έτσι ώστε να τυγχάνουν ίσων ευκιαριών σε οτιδήποτε και να μην παρεμποδίζονται π.χ. η δυνατότητα σπουδών των παιδιών, η δυνατότητα τους για ομαλή οικογενειακή σωή κλπ. Στη χώρα μας, υποστηρίζονται οι πολύτεκνες οικογένειες πάντα εις βάρος των υπολοίπων οικογενειών και μάλιστα ακόμη και όσων επίσης χρήζουν επιπλέον υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οι μονογονεικές, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με ένα πενιχρό μισθό, με μετακινήσεις διάφορες, χωρίς κανένα επίδομα κλπ.Ακόμη και στα Παναπιστήμια, τα παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες έχουν πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Όλα αυτά τελικά υποδυκνείουν σε ένα τύπο αντίστροφου ρατσισμού προς άλλες ομάδες πολιτών (και εκπαιδευτικών στην παρούσα), οι οποίοι δεν απέκτησαν πολλά παιδιά από επιλογή τους, με στόχο να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα ήδη υπάρχοντα όσο πιο αποτελεσματικά μπορούσαν. Η πολυτεκνία είναι και αυτή επιλογή, ας μην ξεχνάμε. Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στους γονείς τους και σε πολλά άλλα… Ή μήπως τελικά όχι? Το δημογραφικό θα λυθεί με οικονομικά κίνητρα και μόνο. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και μάλιστα εις βάρος πολιτών που δεν ευθύνονται. Στις προηγμένες χώρες η πολύτεκνη μητέρα παίρνει τόσο μεγάλο επίδομα που της επιτρέπει να μην εργασθεί ποτέ, αν το επιθυμεί. Όταν επιθυμεί να εργαστεί, παρά ταύτα, παίρνει και πάλι το υπόλοιπο του ποσού (επίδομα-εισόδημα) και τίποτα άλλο (τα ποσά διασφαλίζουν ισοτιμία των παιδιών κλπ σε όλα). Ψιλά γράμματα… Τεράστιο ΝΑΙ στη στήριξη της πολυτεκνίας, αλλά όχι εις βάρος άλλων με ίσως και μεγαλύτερες ανάγκες πολλές φορές, γιατί τότε δεν λέγεται στήριξη, αλλιώς λέγεται δυστυχώς.

  3. Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί οι οποίοι φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο όταν το δημογραφικό.. με την πορεία που έχει θα μας απαλλάξει από τα καθήκοντα μας κατά μεγάλο αριθμό. Γι αυτό αντί να τους πυροβολούμε θα έπρεπε να τους υποστηρίζουμε. Δεν θα χρειάζονται τις υπηρεσίες μας τα σχολεία σε 5 με 10 χρόνια κατακόρυφη μείωση των παιδιών από προσχολική ηλικία. Αντί να κατακεραυνωνετε δείτε την προοπτική του επαγγέλματος ακριβώς γιατι δεν υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες. Όχι γιατί υπάρχουν.
    Λυπάμαι για την προσέγγιση του ευαίσθητου κατά Τ αλλα εκπαιδευτικού κάδου.τον οποίο αγαπώ κ σέβομαι γιατι είμαι μέλος του.ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *