ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα κριτήρια για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. σχ. έτους 2020-2021

Διάδωσέ το

www.fresh-education.gr

Με έγγραφο της  η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη ζητά από τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  να καταχωρίσουν τις προτάσεις τους για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων μέχρι 04-11-2019 και μέχρι 22-11-2019 για τις υπόλοιπες μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας τις σχετικές φόρμες στο  Myschool.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πρέπει εγγράφως να αποστείλουν προς τους Δήμους τις προτάσεις  για κάθε είδους σχολική μεταβολή  για το σχολικό έτος 2020-2021 και να ζητήσουν τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων για αυτές.

Oι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα τις διαβιβάσουν μέχρι 02-12-2019 στο ΥΠΑΙΘ και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εξετάζεται η θέσπιση του διετούς κλειδώματος των πινάκων

Σύμφωνα με το έγγραφο, για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω κριτήρια:

ο αριθμός των μαθητών

η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

η χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς στελεχωμένων σχολικών μονάδων.

Οι προτάσεις συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων πρέπει να γίνονται με βάση τα οριζόμενα κριτήρια της παρ. 1 του άρθρου 246 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5).

Για τις περιπτώσεις ιδρύσεων, προαγωγών και συγχωνεύσεων απαιτείται η εξασφάλιση κατάλληλης στέγασης.

Σημαντικό είναι ότι στο έγγραφο αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθoύν υπόψη και οι διατάξεις που προβλέπουν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *