ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Κεραμέως: Ο τρόπος επαναλειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Διάδωσέ το

Την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και των παιδικών και βρεφικών σταθμών από την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Η κα Νίκη Κεραμέως ανέλυσε τον τρόπο επαναλειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Υπουργός Παιδείας:

Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την 26 Ιουνίου. Για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του σχ. έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Οι συμβάσεις των αναπληρωτών θα παραταθούν έως 30 Ιουνίου.

Τα τμήματα θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές και με 1,5 μέτρο απόσταση τα θρανία με τον ίδιο προσανατολισμό.

Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15 τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το ένα και Τρίτη Πέμπτη το άλλο και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15 τότε το τμήμα λειτουργεί καθημερινά. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας των μαθημάτων. Εχει προβλεφτεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας καθώς και υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον  προσωπικό

Τα διαλείμματα θα είναι σε διαφορετικές ώρες και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Προβλέπεται φυσικό αερισμός των αιθουσών και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία.

Ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες και η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.

Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας του μαθητή στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου  κινδύνου ή που νοσεί.

Υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

Τα ολοήμερα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Τα ειδικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια. Συνεδριάζει σήμερα η αρμόδια υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να δώσει ειδικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής. Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *