ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποβολή δήλωσης προτιμήσεων για μεταθέσεις ή οριστική  τοποθέτηση σε σχολεία της ίδιας περιοχής(ΔΠΕ Σερρών)

Διάδωσέ το

οριστική τοποθέτηση

ΘΕΜΑ: «Υποβολή δήλωσης προτιμήσεων για μεταθέσεις ή οριστική  τοποθέτηση σε σχολεία της ίδιας περιοχής»

Ο Διευθυντής Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Σερρών …..

κ α λ ε ί τους  εκπαιδευτικούς των κλάδων  των  ΠΕ70 – Δασκάλων, ΠΕ60 – Νηπιαγωγών, ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής, ΠΕ79.01 – Μουσικής, ΠΕ71 – Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και , ΠΕ61 – Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή οριστική τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας του Π.Υ.Σ.Π.Ε Σερρών, να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης μέχρι και είκοσι (20) σχολικές μονάδες στις οποίες επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν.

Στις προτιμήσεις μπορούν να συμπεριληφθούν και σχολικές μονάδες στις οποίες δεν αναφέρονται οργανικά κενά.

Οι δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), με τον τρόπο που ορίζεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο «ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ» από Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

 

Διευκρίνιση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με πενταετή θητεία στα Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία

Σύμφωνα με το αριθμ. 54532/Ε2/3-4-2018 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αριθ. 59Α΄ ο Ν. 4530/2018 με το άρθ. 97 του οποίου αντικαθίσταται η παρ. 6 του άρθρου 48 του Ν. 3966/2011 (Α΄ 118) ως εξής:«6. Ο επιλεγείς εκπαιδευτικός τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για πενταετή θητεία. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει δύο (2) έτη θητείας σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο (ΠΠΣ) δύνανται να καταθέσουν αίτηση μετάθεσης σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.

Αιτήσεις μετάθεσης που υποβλήθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018 εξετάζονται, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις, εφόσον η πενταετής θητεία των αιτούντων εκπαιδευτικών των ΠΠΣ λήγει μέχρι τις 31.8.2018. Η θητεία των εκπαιδευτικών των ΠΠΣ η οποία λήγει μέχρι 31.8.2018 παρατείνεται μέχρι τις 31.8.2019.

Για όσους μετατεθούν εντός του έτους 2018 δεν ισχύει η παράταση του προηγούμενου εδαφίου.» και «Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία σε Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος δεν θα ληφθούν υπόψη».

 

Επισημάνσεις:
  1. Οι οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι ή σε κενές θέσεις όμορης ομάδας, θα υποβάλουν δήλωση με την παρούσα διαδικασία συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου τους που ζητούν βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση.
  2. Οι οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι ή σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σύμφωνα με την 9η/4-4-2018 Πράξη του ΠΥΣΠΕ, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση για βελτίωση θέσης με την παρούσα διαδικασία, συγκρινόμενοι με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του κλάδου τους που ζητούν βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση.
  3. Οι θέσεις των Δασκάλων και Νηπιαγωγών στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία είναι ενιαίες και χωρίς διάκριση (πρωινό ή ολοήμερο πρόγραμμα).
  4. Δήλωση προτιμήσεων  δικαιούνται να υποβάλουν όσοι εκπαιδευτικοί είχαν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων μετάθεσης 2017-18.
  5. Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών (εντός ΠΥΣΠΕ) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96, θα υποβληθούν εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την οριστική ανακοίνωση των μεταθέσεων.
  6. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα ισχύοντα στην εγκύκλιο μεταθέσεων σχολικού έτους 2017-18 (190077/Ε1/6-11-2017)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΔΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *