ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας: Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων για την υλοποίηση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Διάδωσέ το

Έγγραφο απέστειλε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας  προς τις Σχολικές Μονάδες με προτάσεις για την υποστήριξη της υλοποίησης της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης 

Το έγγραφο

Θέμα: «Υποστήριξη από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) προς τις Σχολικές Μονάδες, Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες αναφορικά με την υλοποίηση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης»

Σύμφωνα με την Υπ. Αριθμ. 39676/Δ2/20-03-2020 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες των Σχολικών Μονάδων των περιοχών ευθύνης τους, οι Σ.Ε.Ε. πρόκειται να οργανώσουν εξ αποστάσεως ενημερωτικές συναντήσεις (τηλε-διασκέψεις ή άλλο πρόσφορο μέσο), με σκοπό την υποστήριξη των Σχολικών Μονάδων στην αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε αυτή τη φάση για τη διατήρηση της επαφής των μαθητών τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον ιστότοπο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (https://blogs.sch.gr/pekesde/) έχουν αναρτηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, και συνεχώς εμπλουτίζονται, δύο ιστοσελίδες για την υποστήριξή σας.

Η πρώτη από αυτές https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/1825 είναι ένας συνοπτικός Οδηγός προς την Ομάδα Υποστήριξης του σχολείου και προς τον Εκπαιδευτικό.

Η δεύτερη https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/1813 είναι ένα Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού, οργανωμένο για την υποστήριξη της Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, από την οποία μπορείτε να αντλήσετε επιλεγμένο εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό υλικό (βίντεο, οδηγούς, εγχειρίδια χρήσης, παραδείγματα, επιμορφωτικά σεμινάρια, κ.λ.π.) για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επιπλέον, κάθε Συντονιστής/στρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) προτείνει πόρους – επιπρόσθετο συμπληρωματικό υλικό, εξειδικευμένο για τα γνωστικά αντικείμενά του/της, καθώς και πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων με τους/τις Διευθυντές/τριες και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων Παιδαγωγικής Ευθύνης, αλλά και τους/τις Εκπαιδευτικούς Επιστημονικής τους Ευθύνης.

Οι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου θα αξιοποιούν τη μέθοδο (σύγχρονη ή ασύγχρονη) εκπαίδευσης από απόσταση την οποία κρίνουν προσφορότερη και αποτελεσματικότερη. Θα γίνει προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά όλες οι δυνατές μέθοδοι στις συναντήσεις και στα επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία θα ακολουθήσουν, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας για τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που μπορούν με τη σειρά τους οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες, του Υπουργείου Παιδείας, επιδίωξη «είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα, έτσι ώστε να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παιδαγωγική υποστήριξη του εγχειρήματος».

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε στις/στους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων ευθύνης σας τις δύο παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και να τους προτρέψετε να μελετήσουν το προτεινόμενο υλικό

Ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας

Δρ Σπυρίδων Παπαδάκης
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86)

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *