ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι εκπαιδευτικοί πάνε σχολείο αύριο – Ποιες δομές λειτουργούν κανονικά

Διάδωσέ το

Ποιοι εκπαιδευτικοί πάνε σχολείο αύριο – Ποιες δομές λειτουργούν κανονικά

1. ΔΠΕ, ΔΔΕ, ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΠΕ λειτουργούν κανονικά.

2. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν διατεθεί στα σχολεία για διοικητικό έργο, παρουσιάζονται κανονικά στο σχολείο τους.

3. Οι ασκούντες διδακτικό έργο (μόνιμοι κ αναπληρωτές εκπ/κοι) δεν προσέρχονται στο σχολείο.

Οι διευθυντές κ προϊστάμενοι των σχολείων παραμένουν στο σχολείο τους παρέχοντας κάθε σχετική ενημέρωση στους γονείς και είναι σε επικοινωνία με τις Δημοτικές αρχές για κάθε σχετικο θέμα.

Ενημέρωση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύση Διαμαντόπουλο κατόπιν ενημέρωσης από την Περιφ/κη Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονιας

Κεραμέως για αναπλήρωση ωρών: Μαθήματα το Πάσχα, διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την διακοπή μαθημάτων στα σχολεία  για 14 ημέρες και δήλωσε ότι συζητούνται όλες οι λύσεις για τη συνέχιση του διδακτικού έτους εξηγώντας πώς θα γίνει η αναπλήρωση  ωρών διδασκαλίας.

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της χώρας.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις της, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Σχετικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες διδακτικές ώρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ σημείωσε πώς«εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Για τις παρελάσεις, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός είπε ότι μελετάται ακόμη και η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.  Ενημέρωση από amna.gr

Διαβάστε εδώ τι θα κάνουν αύριο Τετάρτη οι Διευθυντές σχολείων 

25η Μαρτίου: Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία

Υπουργείο για βαθμούς Β΄τριμήνου: Τηλεφωνικά ή σε φάκελο στην τσάντα του μαθητή

Έκτακτα μέτρα για κορονοϊό από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Στενεύουν τα περιθώρια για νέα στελέχη αν δεν ψηφιστεί νόμος μέσα στον Μάρτη – Ερώτηση στη Βουλή

Μείνετε συντονισμένοι στο fresh-education.gr  πατώντας το κόκκινο καμπανάκι κάτω αριστερά της οθόνης για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις εξελίξεις που ακολουθούν για το κλείσιμο των σχολείων ή βρείτε τη σελίδα του στο facebook πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *