Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά με ασφάλεια – Τι λένε για την τηλεκπαίδευση

Διάδωσέ το

Ο Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. και ο Θανάσης Κικινής Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή “κάτι τρέχει με την Μάριον” για την Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Τι είπε ο Θανάσης Κικινής

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  η εικόνα των σχολείων δεν ήταν καθόλου καλή:  μεγάλος αριθμός  μαθητών μέσα σε μικρές αίθουσες, συνωστισμός στο ολοήμερο σχολείο που συγχρωτίζονται μαθητές από διαφορετικά τμήματα, προσωπικό καθαριότητας που δεν είναι επαρκές  και δε φτάνει  να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την κραυγή  αγωνίας διευθύντριας από τη Θεσσαλονίκη που τηλεφωνικά του περιέγραψε τις συνθήκες ανασφάλειας που λειτουργεί το σχολείο της.

Για την τηλεκπαίδευση στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά ο κ. Κικινής ενημέρωσε ότι δεν  υπάρχει ο στοιχειώδης εξοπλισμός και ότι αυτό είχε επισημανθεί από την άνοιξη. Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά με ασφάλεια σύμφωνα με τη ΔΟΕ, είπε ο Πρόεδρός της, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι σήμερα. Όλα σταμάτησαν τον Μάιο και καμία προεργασία δεν έγινε λες και επρόκειτο ότι δεν θα μας ξανασυμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Τι είπε ο Θεόδωρος Τσούχλος

Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τίποτα, ούτε για το κλείσιμο των σχολείων, ούτε για την τηλεκπαίδευση.

Για την τηλεκπαίδευση  ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι υπάρχουν παρεμβολές από αγνώστους. Ξαφνικά μπαίνουν άγνωστα άτομα στο μάθημα και ασχημονούν.  Από την άλλη o πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε αναφορά  για τα προβλήματα στον εξοπλισμό, της πρόσβασης στο διαδίκτυο που αντιμετωπίζουν  πολλοί μαθητές ( Ικαρία, Σάμο) και στο θέμα των απουσιών παρότι υπάρχουν πολλά προβλήματα οργάνωσης της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

Τελειώνοντας ο Θ. Τσούχλος, αφού είπε χαρακτηριστικά: “Κάνουμε έκκληση στην κα Ζαχαράκη να επικοινωνήσει με την ΟΛΜΕ”, τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και δεν μπορούν να είναι κλειστά συνέχεια.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις

fresh-education.gr

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *